Depo ve sığınağın kiraya verilmesi
Merhaba başlığı değiştirdim, umarım artık cevap vererek yardımcı olabilirsiniz.....
kısaca konuyu tekrar anlatmak istiyorum.
ben ankarada kiracı olarak oturuyorum, 2 yıldır oturmaktayım ve emlakçıdan kiraladım. daire apartmana ait olduğu için ev sahibim yönetici. üst kattaki bir komşumuzun yöneticiyle olan probleminden dolayı bizimde başımız ağrıyor. oturduğumuz bodrum katta toplam 4 daire var 2 sinde öğrenciler birinde kapıcı diğerinde ben tek kalıyorum. oturduğumuz daireler imarda depo ve sığınak olarak görünüyormuş ve yukardaki komşumuzun şikayeti üzerine bizi evden çıkarmak istiyorlar 2 yıllık sözleşmem var ama imarda sığınak görünüyors sözleşmenin çok da etkili olacağımnı düşünmüyorum. muhtara ihtar yapılmış ve blediye encüemeni incelemeye gelip gitti. şu an komşu tarafından açılan bir dava yok fakat açılır diye çok korkuyoruz. evden çıkma durumunda çokmağdur olucaz. böle bir olay geçen senede başmıza geldi yine şikayet edildi ve encümen incelmeye geldi. dava açılmayınca konu kapanmıştı. ama bu sene üstümüzdeki komşumuzun bahçe ağaçlarını kesmesi üzerine yönetim tarafından açılan davayı kazanmasıyla bizi evden çıkartmayı yöneticiye karşı koz olarak kullanmak istiyor. sanırım daha önceki yıllarda kendiside bu daireleri yöneticiyken kiraya vermiş. evden çıkarılırmıyız? çıkarılmamak için neler yapabiliriz? ve çıkarılma kararı çıkarsa bizim magduriyetimiz ne olur. lütfen yardımcı olun. çok sevinirim. teşekkürler şimdiden
can kip(inşaat mühendisi)
Re: Depo ve sığınağın kiraya verilmesi
merhaba
bız unıversıte ogrencısı olark 6 aydır bır apartmana aıt ortak daırede ıkamaet etmekdeyız yanı bu kapıcı daıresınde yaklasık 6 ay once tasındıgımız bu evden 1 ay sonra cesıtlı nedenlerle cıkmamız ıstendı gerek sınavların olması vs gıbı nedenlerle yonetıcıyı ıkna ettık ve halen bu daırede oturmaktayız fakat ev sahıbım yanı apartman yonetıcı bıze ayın 1 ıne kadar cıkmamızı soyledı ama bız cıkmak ıstemıyoruz zaten son yılımız eve cıkıp bı suru masraf yapmısız baska bı yere tasınmanın masrafı vs gıbı nedenlerden dolayı bız cıkmak ıstemıyoruz yonetıcı sanırım evı kendı yakın akrabasına vermıs ve kıra bedelı az gelıyo artırma taleplerımızıde kabul etmedı ama fazladan 20 30 elektırık parası adı altında para alıyo bu sartlar altında bızı tahlıye etmesı mumkunmu ve bızım ızleyecegımız yolu gosterırsenız cok sevınırız tesekkurler
Cevap: Re: Depo ve sığınağın kiraya verilmesi
Merhaba,
Biz geçen eylül ayında bir ev aldık. Tapuyu incelediğimizde bize ait 16 m2 büyüklüğünde bir depomuz oldugunu farkettik. Deponun nerde oldugunu öğrenmek amacıyla apartman yönetimine soru yönelttiğimizde hiçbir cevap alamadık. Sonrasında yaptığımız araştırmalarda deponun biz evi almadan önce kiraya verildiğini öğrendik. Hak talep ederek yönetimize ihtar çektik ama üzerinden 7 ay geçmesine rağmen herhangi bir yanıt alamadık.
Ayrıca sorunumuz hak talebi dışında da gelişti. Kış aylarında baca gideri olmayan depoda kiracılar soba kurmuşlar ve baca gideri olarak banyo havalandırmamızı kullanmaktalar. Evimiz oldugu gibi duman dolmakta ve bikaç kez zehirlenme tehlikesi atlattık. Tüm çabalarımıza, ihtarlarımıza ragmen kiracıyı yönetimle uzlaşarak çıkarmayı başaramadık.
Artık hukuki yoldan çözüm bulmaya çalışacagız ancak ilk başvuru yaptıgımız belediye bize de ceza uygulayacagını daha önceki ihtarname ile ilgilenemeyecegini bizim kiraya verip veremediğimizi bilemeyeceklerini kontratla falan uğraşamayacaklarını ilettiler bu yüzden biz belediyeden şikayet evraklarımızı geri çekmek zorunda kaldık.
Şu andan sonra nasıl bir yol izlememiz gerektiği ile ilgili bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
Filiz Yüce
Cevap: Depo ve sığınağın kiraya verilmesi
Merhaba,
Biz geçen eylül ayında bir ev aldık. Tapuyu incelediğimizde bize ait 16 m2 büyüklüğünde bir depomuz oldugunu farkettik. Deponun nerde oldugunu öğrenmek amacıyla apartman yönetimine soru yönelttiğimizde hiçbir cevap alamadık. Sonrasında yaptığımız araştırmalarda deponun biz evi almadan önce kiraya verildiğini öğrendik. Hak talep ederek yönetimize ihtar çektik ama üzerinden 7 ay geçmesine rağmen herhangi bir yanıt alamadık.
Ayrıca sorunumuz hak talebi dışında da gelişti. Kış aylarında baca gideri olmayan depoda kiracılar soba kurmuşlar ve baca gideri olarak banyo havalandırmamızı kullanmaktalar. Evimiz oldugu gibi duman dolmakta ve bikaç kez zehirlenme tehlikesi atlattık. Tüm çabalarımıza, ihtarlarımıza ragmen kiracıyı yönetimle uzlaşarak çıkarmayı başaramadık.
Artık hukuki yoldan çözüm bulmaya çalışacagız ancak ilk başvuru yaptıgımız belediye bize de ceza uygulayacagını daha önceki ihtarname ile ilgilenemeyecegini bizim kiraya verip veremediğimizi bilemeyeceklerini kontratla falan uğraşamayacaklarını ilettiler bu yüzden biz belediyeden şikayet evraklarımızı geri çekmek zorunda kaldık.
Şu andan sonra nasıl bir yol izlememiz gerektiği ile ilgili bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
Filiz Yüce