Senet karşılığı borçlanıp araba satın almak
Merhaba,
Belirli bir pesinat vererek tanimadigim birinden araba alacagim. Geri kalan borcumu esit taksitlerle 6 ayda senet karsiligi odeyecegim. Ama adami tanimiyorum ve acikcasi cokta guvenemiyorum.
Sizlerden ricam bana bir yol gostermeniz. Bu satin almada benim ve karsi tarafin magdur olmamasi icin en mantikli yol hangisidir. Bu aracin satin almasini nasil yapmaliyim.
Benim dusundugum ki bunu saticida kabul etti ben pesinati verdigim gun gidip noterden bu arabayi rehinli sekilde ustume almak borcumu tamamladigimda da bu rehini kaldirtmak.
Yardimlarinizi bekliyorum.
Re: Senet karşılığı borçlanıp araba satın almak
Alıntı:
lsclsclsc rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Belirli bir pesinat vererek tanimadigim birinden araba alacagim. Geri kalan borcumu esit taksitlerle 6 ayda senet karsiligi odeyecegim. Ama adami tanimiyorum ve acikcasi cokta guvenemiyorum.
Sizlerden ricam bana bir yol gostermeniz. Bu satin almada benim ve karsi tarafin magdur olmamasi icin en mantikli yol hangisidir. Bu aracin satin almasini nasil yapmaliyim.
Benim dusundugum ki bunu saticida kabul etti ben pesinati verdigim gun gidip noterden bu arabayi rehinli sekilde ustume almak borcumu tamamladigimda da bu rehini kaldirtmak.
Yardimlarinizi bekliyorum.
Kardeşim önce aracın borcu harcı varmı vergi dairesinden,Trafikten baktır Haciz Maciz olur canın yanar,birde güvenmiyorsan sakın alma inan dolandırırlar ne olduğunu anlıyamassın,Zaten yazını okuyunca olay hic hoşuma gitmedi sen sakata gelicek gibisin haberin olusun derim.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Kardeşim önce aracın borcu harcı varmı vergi dairesinden,Trafikten baktır Haciz Maciz olur canın yanar,birde güvenmiyorsan sakın alma inan dolandırırlar ne olduğunu anlıyamassın,Zaten yazını okuyunca olay hic hoşuma gitmedi sen sakata gelicek gibisin haberin olusun derim.
Arabanin temiz kagidi var, zaten temiz kagidi olmadan uzerine alamiyorsun.
Benim sormak istedigim esas:
1: bu arabayi alirken noterde nasil bir islem yaptirmam gerekli
2: bu borca karsilik bir sozlesme yapmak lazimmidir. bu sozlesme nasil olmalidir.
Ben araç işlemleriyle ilgili bir işte çalıştığımdan,öncelikle aldığın yere güvenmelisin.
İşin içinde senetin olması seni korkutmasın.Çünkü galericiler bu sistemle çalışır.
Kimse kimseye karşılığı olmadan mal vermez.Senin aracını rehinli yapar ve senet karşılığı,noterden aracı sana verir.Borcun bittiği zaman rehini kaldırırsın.
Olay biter.