Akaryakıt Tesisi Başlangıcı
İyi günler;
Yeni akaryakıt tesisi kurmak istiyorum.
Yanlız alacagım arsa mücavir alan sınırları içinde değil bulundugum ilçeye mi yoksa ile mi başvuracagım ve nereye basvuracagım.
sonrasında ben bu arsaya imarda akaryakıt izni cıkartıp bir kaç sene bekletebilirmiyim.yani bayilik lisansı falan almadan bekletebilirmiyim.sadece imarda akaryakıt istasyonu diye görünecek ve km tahdidindeki blokeyi korumayı amaçlıyorum kısa zaman için.Cevaplarınız için şimdiden tşk ediyorum
Re: Akaryakıt Tesisi Başlangıcı
Belediye ve mücavir alan sınırları dışında nazım ve uygulama imar planları il genel meclisince onanır. Bu nedenle bulunduğunuz ilin, il özel idaresine müracaat etmeniz gerekmekte. Parselinize ait tapu, kadastro çapını dilekçe ekine koymalısınız. Parseliniz onanlı çevre düzeni planı, nazım imar planı ve uygulama imar planları sınırları dışında ise söz konusu parselin tarım dışı amaçla kullanılmasının uygun olup olmadığına ilişkin çeşitli kurumlardan görüş alınması gerekmektedir. (tarım ve orman, kültür ve turizm, sanayi il müdürlükleri ile dsi, karayolları bölge müdürlükleri gibi) il özel idaresi tarafından sizin talep dilekçeniz ilgi tutularak söz konusu kurumlardan ve gerekiyorsa başka kurumlardan da görüş istenir. hepsinin uygun görmesi durumunda serbest çalışan bir şehir plancısına imar planını hazırlatmanız gerekmektedir. şehir plancısına vekalet vermeniz halinde kurum görüşlerinin takip edilmesi işlemi şehir plancısı tarafından da yapılabilir. İmar planınızın il genel meclisince onanması durumunda hemen akaryakıt istasyonu inşaatına başlamak durumunda değilsiniz. kolay gelsin.