2. kez boşanmak istiyorum ama nasıl?
Merhaba..benim gibisi varmı acaba aramızda..1989 yılında evlendim,çocuğumuz olmadı,eşimle(karımla)şiddetli anlaşmazlığımız oldu mahkemeye başvurdum,davam reddedildi ve 3 sene ayrı kaldıktan sonra tekrar dava açarak boşandım.ben bu arada dini nikahla bir hanımla beraber yaşamaya başladım mahkeme bitince resmi nikahımızı yapacaktım,aramızda bazı sorunlar nedeniyle ayrılma durumuna geldik ve 4 senedir benı surekli arayan mesaj yazan yakamı bırakmayan ayrıldığım eşimin verdiği değiştim sözlerine kanarak tekrar ayrıldığım eşimle evlendim ama ne büyük hata..değişen birşey yoktu,daha da kötüydü sürekli kavga geçimsizlik bir bahaneyle annesine gitti 28 gün oldu dönmüyor..Benim danışmak istediğim:1)önceki ayrıldığım mahkeme kararı yani şiddetli geçimsizlik bu açacağım mahkemeye delil olurmu?2)dini nikahlı eşimle sonradan barıştık bunu ayrılmak istediğim eş biliyor bunu mahkemede söylerse dava nasıl etkilenir? şimdiden tşk ederim..
Re: 2.kez boşanmak istiyorum ama nasıl!lütfen yardım..
Ata sözü: Aynı suda iki defa yıkanılmaz !!
1) hayır
2) nikahlı eşiniz lehine çok güzel etkilenir.
(çünkü hukuk gözünde zina yapıyorsunuz)
Re: 2. kez boşanmak istiyorum ama nasıl?
tşk.ederim peki bir şey desem eşimle nikahtan sonra aramızda bir protokol anlaşmasi yazıp ikimizde imzaladık şayet birimiz boşanmak istersek hiçbir zorluk cıkarmadan nafaka ve tazmınat istemeden hoşgörüyle ayrılacaz diye bunun hukuki açıdan bir belge niteliği taşıyıp taşımadığını merak ediyorum saygılarımla..
Alıntı:
biryudummutluluk rumuzlu üyeden alıntı
tşk.ederim peki bir şey desem eşimle nikahtan sonra aramızda bir protokol anlaşmasi yazıp ikimizde imzaladık şayet birimiz boşanmak istersek hiçbir zorluk cıkarmadan nafaka ve tazmınat istemeden hoşgörüyle ayrılacaz diye bunun hukuki açıdan bir belge niteliği taşıyıp taşımadığını merak ediyorum saygılarımla..
Eşinizle mahkemeye aynı celseye çıkıp bunu kabul ettiğini sözlü olarak tekrar etmezse elinizdeki protokolün size en ufak faydası yok.
öncelikle çok teş.ederim bilgilerinize..peki şöyle bir durum da var:Eşimin cep telefonunda arkadaşlık servesinden gelen bir çok mesaj gördüm, bu durum 2 - 3 kez oldu bundan çok rahatsız oldum. Eşimle konuştuğumda bunlardan haberi olmadığın ve kendisinin bir şey yapmadığını söyledi. Zaten aramızda şiddetli geçimsizlik hat safhada idi ve boşanmayı düşünüyordum ve bu mesaj olayından sonra iyice aramız bozuldu, benim eşime güvenim kalmadı. Şimdi boşanma davası açmak
Şahin:
üzereyim. Bu mesajlar boşanmada delil olarak kabul edilir mi, edilirse nasıl ispatlayabilirim.
öncelikle çok teş.ederim bilgilerinize..peki şöyle bir durum da var:Eşimin cep telefonunda arkadaşlık servesinden gelen bir çok mesaj gördüm, bu durum 2 - 3 kez oldu bundan çok rahatsız oldum. Eşimle konuştuğumda bunlardan haberi olmadığın ve kendisinin bir şey yapmadığını söyledi. Zaten aramızda şiddetli geçimsizlik hat safhada idi ve boşanmayı düşünüyordum ve bu mesaj olayından sonra iyice aramız bozuldu, benim eşime güvenim kalmadı. Şimdi boşanma davası açmak
Şahin:
üzereyim. Bu mesajlar boşanmada delil olarak kabul edilir mi, edilirse nasıl ispatlayabilirim.
Alıntı:
biryudummutluluk rumuzlu üyeden alıntı
Şahin:
Bir tek bu mesajlara dayanarak boşanma davası açacak olursanız kaybetmeniz kuvvetle ihtimal. Bu mesajların gelmesine neden olacak üyelik kaydını başkasının hatta sizin yaptığınızı iddia edebilir. Daha da zor durumda kalırsınız. İddialarınızı başka sağlam delil ve tanıklarla desteklemek zorundasınız.
Yapabiliyorsanız anlaşmalı olarak boşanmaya ikna ediniz..Aksi her durum sizi yoracaktır. Geçmiş olsun..
.
Açıklamalar için teşekkürler
arkadaşlar yardımlarınız için cok tşk. ederim.Birde şu durum var eşim evlenmeden önce ölen babasından sağlık yardımı ve maaş alıyordu, şimdiki cıkan kanunla tekrar bunlardan faydalanamayacağım diye korkuyo,birazdagaliba bu yüzden yanaşmıyor gibime geliyor,bilginiz varmı bu konuda ayrılınca tekrar yararlanacak mı dersiniz?saygılarımla efendim..
eğer eşiniz rıza göstermez ise işiniz çok zor. hakim çocuk oyuncağı mı bu diyerek sizi uzun süre boşamayabilir.