Telefon Kayıtları Hakkında
Merhaba değerli hukukçu arkadaşlar. Bu ve bune benzer sorulardan sıkıldığınız farkındayım fakat ben forumda aradım tam anlamıyla istediğim sorunun cevabını bulamadım. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Forumlarda aradığım ve incelediğim kadarıyla daha önceden müracat etmeden cep telefonu içeriklerine ulaşılamıyor sadece geçmişe yönelik kimi aramışım kim aramış saat kaçta aramış ne kadar görüşmüşüm bunlara ulaşabiliyoruz. Yanlışsam lütfen düzeltin.
Benim sormak istediğim bu geçmişe yönelik kayıtları (içerikleri değil) nasıl nereden temin edebileceğim. Yani bunun için
1- Savcılığa sadece bir dilekçe vermem yeterlimi başka işlem gerekiyormu?
2- Faturasız cep telefonu hatları içinde bu mümkünmü yoksa faturalı hatmı olması gerekiyor?
3- Dilekçe vererek öğreniyorsak sanırım 1 aylık geriye yönelik öğrenebiliyoruz peki daha fazlasını öğrenmek için ne yapmamız lazım, kayıtlar tahmini ne kadar sürede elime ulaşır?
4- Dilekçeyi ne şekilde yazmam gerekliki kayıtları alabileyim.
Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
Re: Telefon kayıtları hakkında
Bütün bunların yanında bu isteğinizin dayanacağı haklı neden konusunda savcıyı ikna etmeniz gerekecektir.
Yani dilekçe yazdınız,kayıtların çıkarılmasını talep ettiniz diye hemen verilmez bu kayıtlar size.
Peki hocam ne gibi sebebleri kabul eder sayın savcı? Diyelimki kabul etti geçmişe yöenlik ne kadar kayıt alınabilir ve bu kayıtları bana verirlermi?
Alıntı:
mhmtt rumuzlu üyeden alıntı
Peki hocam ne gibi sebebleri kabul eder sayın savcı? Diyelimki kabul etti geçmişe yöenlik ne kadar kayıt alınabilir ve bu kayıtları bana verirlermi?
dardayım adlı arkadaşımızın bu konuda çok açıklayıcı yazıları var...
Sanırım 1 yıla kadar geriye dönük alınabiliyor...
Hocam dardayım adlı üyeninde yazılarını okudum forumdakibu konuyla ilgili bütün yazıları okudum ama tam anlamıyla cevap alamadım. Yada hukukçu olmadığım için anlayamadım. Yani 1 seneye kadar alınması için dava açmakmı gerekiyor yoksa dilekçe yazmakmı? Hat kendi üzerime kayıtlı ve hattın kontörlü hat olması birşey değiştirmez değilmi yinede o kayıtlar alınabilirmi?
Hatların ne olduğu önemli değil aynı şekilde veriler saklanıyor...
Bu soruları bağlı bulunduğunuz GSM operatörüne sordunuzmu? Onlara dilekçe ile başvurdunuz mu?
Siz sordunuzda sadece 1 ay geriye kadarmı veriyoruz dediler? Eğer öyle ise sanırım savcılık kararı gerekecektir, ama daha detaylı bilgiyi arkadaşlar verebilir..
Alıntı:
k.m.g rumuzlu üyeden alıntı
Hatların ne olduğu önemli değil aynı şekilde veriler saklanıyor...
Bu soruları bağlı bulunduğunuz GSM operatörüne sordunuzmu? Onlara dilekçe ile başvurdunuz mu?
Siz sordunuzda sadece 1 ay geriye kadarmı veriyoruz dediler? Eğer öyle ise sanırım savcılık kararı gerekecektir, ama daha detaylı bilgiyi arkadaşlar verebilir..
Eevt sayın k.m.g gsm operatörüne sordum verilebileceğini ama savcılığa başvurmam gerektiğini söylediler. 1 ay a gelince onu forumda okuduklarımdan bir ay verildiği gibi anladım onun için soruyorum daha öncekilerde verilebilirmi diye
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdoğana Kırcalı anladığım kadarıyla savcılığa dilekçe ile sadece benim aradığım ve sms yolladığım numaraların dökümü geliyor ama bana gelenler için dava açıp müzekkere yazılması gerekiyor. Yanlışsam lütfen düzeltin.
Peki bu kayıtları alabilmek için savcı ne gibi sebebleri kabul eder yada neleri kabul etmez bu konuda bilginizi almak isterim. Teşekkürler