Ortak hesaptaki paranın tümünü çekmişler
Dedem 5 ay once vefat etti.Amcam, halam,babaannemle birlikte dedemin varisiyim.(babam dedemden önce vafat ettigi icin)
ıkı sorum olacaktı yanıt alabilirsem sevinirim.
1 sorunum: babaannem ve dedemin ortak hesapları vardı.Dedem vefat ettikten 3-5 gün sonra babaannem hesaplardaki yuklu mıktarlardakı paraları veya hisse senetlerini dedemin vefatını bildirmeden cekmıs.Bu noktada benim ne yapmam gerek?
Bankaya veraset ilamımla gittim.Bana sadece paranın cekıldıgını soylediler-mıktarı hakkında bilgi veremeyeceklerini beyan ettiler.
Amcam ve halamdan itiraz yok cunku okuması yazması dahi olmayan babaannemi yonlendirmek suretıyle benım hakkım olan mırası da aralarında paylastılar.
2.sorun dedem amcama 5 yıl kadar once bir daire vermis...boyle oldugu halde amcam yine kalan mirasta esit hakka sahip.Bu konuda itirazda bulunabilir miyim?
Amcam halam ve babannem almanya da yasıyorlar. ben de unıversite okumak amacıyla su an almanya da bulunmaktayım.
vereceginiz bilgiler icin simdiden sonsuz tesekkurler
Re: Ortak hesaptaki paranın tümünü çekmişler
Alıntı:
DoLunayyy rumuzlu üyeden alıntı
Dedem 5 ay once vefat etti.Amcam, halam,babaannemle birlikte dedemin varisiyim.(babam dedemden önce vafat ettigi icin)
ıkı sorum olacaktı yanıt alabilirsem sevinirim.
1 sorunum: babaannem ve dedemin ortak hesapları vardı.Dedem vefat ettikten 3-5 gün sonra babaannem hesaplardaki yuklu mıktarlardakı paraları veya hisse senetlerini dedemin vefatını bildirmeden cekmıs.Bu noktada benim ne yapmam gerek?
Bankaya veraset ilamımla gittim.Bana sadece paranın cekıldıgını soylediler-mıktarı hakkında bilgi veremeyeceklerini beyan ettiler.
Amcam ve halamdan itiraz yok cunku okuması yazması dahi olmayan babaannemi yonlendirmek suretıyle benım hakkım olan mırası da aralarında paylastılar.
2.sorun dedem amcama 5 yıl kadar once bir daire vermis...boyle oldugu halde amcam yine kalan mirasta esit hakka sahip.Bu konuda itirazda bulunabilir miyim?
Amcam halam ve babannem almanya da yasıyorlar. ben de unıversite okumak amacıyla su an almanya da bulunmaktayım.
vereceginiz bilgiler icin simdiden sonsuz tesekkurler
Dedenle babaannenin bankadaki hesabı münferit hesaptır.Yani ikisi birden bankaya gelmeden hangisi gelirse diğerinin imzası sorulmadan para ödenir.Bu demektir ki bu paranın tasarrufu her iki kişininde keşidesindedir.Parayı isteyen istediği gibi kullanabilir.Sizin babaannenizden bankadan aldıkları için bir hak iddaa edebilmeniz kendisi hayattayken mümkün gözükmüyor.Parayı istediği gibi tasarruf etme hakkına sahiptir.Miras paylaşımı ve itirazınız için avukat yardımıyla hareket etmeniz menfaatiniz için iyi olur.
Öncelıkle cavap yazdıgınız icin tesekkür ederim.
babannemin parayı dedem vefat ettikten sonra cekmis.Banka yetkilierine dedemin vefatını bildirmemis.bu durum da benim varis olarak itiraz hakkım yok mudur?
Alıntı:
Öncelıkle cavap yazdıgınız icin tesekkür ederim.
babannemin parayı dedem vefat ettikten sonra cekmis.Banka yetkilierine dedemin vefatını bildirmemis.bu durum da benim varis olarak itiraz hakkım yok mudur?
Sayın dolunay,bankaya gitmişsin zaten.Orda kesin sormuşsundur.Dedem öldükten sonra babaannem parayı çekmiş,niye verdiniz demişsindir.Banka şahıslardan birinin ölebileceğini düşünmüyormu da deden olmadığı halde babaannene parayı ödüyor.Dedenle babaannen bu hesabı bilerek münferit açmışlar ve hangisi bankaya giderse diğeri sorulmadan para ödenir.Banka doğruyu yapmış.Eğer hesap münferit olmasaydı banka kesinlikle parayı dedenin imzası olmadan ödemezdi.Parayı babaannen dilediği gibi tasarruf etmekte serbesttir.Ancak babaannenin akli melekeleri yerinde değilse (Heyet raporu gerekir)o zaman nakiti ve taşınmazları mirasçıların yönetimine geçer.
baska bir yanıt ta...
Alıntı:
Ortak Hesap sahiplerinden birinin ölümü halinde, hesaptaki para eşit hisselere ayrılır ve ölenin hissesi, ibraz edilecek veraset ilamı uyarınca mirasçılarına ödenir. Hesaplar, ölenin hissesi dışında, sağ kalan hesap sahipleri arasında devam eder.
Hesap sahiplerinden birinin öldüğü, ancak keyfiyetin bankalara yazılı olarak bildirilmediği hallerde, diğer hesap sahiplerine yapılan ödemelerden bankalar sorumlu olmayıp, diğer hesap sahipleri ölüm tarihinden sonra ilgili hesap üzerinde yaptıkları işlemlerden dolayı, ölenin mirasçılarına veya mali mercilere karşı doğabilecek her türlü sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul ederler.
Simdi hangisi dogru...Lütfen cvp yazın
Alıntı:
baska bir yanıt ta...
Alıntı:
Ortak Hesap sahiplerinden birinin ölümü halinde, hesaptaki para eşit hisselere ayrılır ve ölenin hissesi, ibraz edilecek veraset ilamı uyarınca mirasçılarına ödenir. Hesaplar, ölenin hissesi dışında, sağ kalan hesap sahipleri arasında devam eder.
Hesap sahiplerinden birinin öldüğü, ancak keyfiyetin bankalara yazılı olarak bildirilmediği hallerde, diğer hesap sahiplerine yapılan ödemelerden bankalar sorumlu olmayıp, diğer hesap sahipleri ölüm tarihinden sonra ilgili hesap üzerinde yaptıkları işlemlerden dolayı, ölenin mirasçılarına veya mali mercilere karşı doğabilecek her türlü sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul ederler.
Simdi hangisi dogru...Lütfen cvp yazın
Sayın dolunayy,Dikkatlice tekrar okumanızı rica ediyorum.Ortak hesap sahiplerinden birinin ölümü halinde diyor...
-Münferit hesapla ortak hesap tamamen farklı şeyler.Zaten ortak olarak açılan hesaplardan para çekilmek istense her ikisininde imzası olmadan parayı vermezler.İsterseniz deneyiniz.Kendiniz herhangi birisiyle ortak hesap açıp parayı çekmeye tek olarak gidin bakalım..:)
Birde münferit hesap açın,deneyin..
Yukarda yazdığın ortak hesap için geçerli,münferit hesap için geçersizdir.