İsteğe bağlı sigorta yanlışı
Merhaba
1994 yılına kadar SSK primi yatırdım.1994 yılında aldığım minibüs hattıya kendi başvurum olmadan bağkura kaydırıldım ve ben bunun farkında olmadıgım için 10 ay ssk ya isteğe bağlı sigorta yatırdım.Bağkurlu olduğum için bu primler yandı.
Yatırdığım isteğe bağlı primleri geri alabilir miyim?
Teşekkürler..
Re: İsteğe bağlı sigorta yanlışı
Merhabalar,
Çakışan hizmet sürelerine ilişkin zorunlu Bağ-Kur sigortalısı olmanız nedeniyle iptal edilen yersiz ödenmiş isteğe bağlı sigorta primlerinizi, Bağ-Kur'dan prim borcunuz var ise primini ödemediğiniz süreye saydırttırabilirsiniz, prim borcunuz yok ise isteğe bağlı sigortalılık ödenmiş primlerinizin iadesini talep edebilirsiniz. Bağlı olduğunuz, SGK il müdürlüğüne başvurarak, 5458 sayılı Kanunun 16. maddesine göre Bağ-Kur’a aktarılmasının usul ve esasları 12-156 ve 2007/9 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Genelgelerindeki başvuru eklenirini kullanıp,
primlerinizin iadesini veya Bağ-Kur da ödemediğiniz dönem var ise ödemediğiniz döneme aktarımını yaptırabilirsiniz...
Alıntı:
dursunsir rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Çakışan hizmet sürelerine ilişkin zorunlu Bağ-Kur sigortalısı olmanız nedeniyle iptal edilen yersiz ödenmiş isteğe bağlı sigorta primlerinizi, Bağ-Kur'dan prim borcunuz var ise primini ödemediğiniz süreye saydırttırabilirsiniz, prim borcunuz yok ise isteğe bağlı sigortalılık ödenmiş primlerinizin iadesini talep edebilirsiniz. Bağlı olduğunuz, SGK il müdürlüğüne başvurarak, 5458 sayılı Kanunun 16. maddesine göre Bağ-Kur’a aktarılmasının usul ve esasları 12-156 ve 2007/9 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Genelgelerindeki başvuru eklenirini kullanıp,
primlerinizin iadesini veya Bağ-Kur da ödemediğiniz dönem var ise ödemediğiniz döneme aktarımını yaptırabilirsiniz...
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler...............
Ek olarak bu madde hakkında bilgi verir misiniz?Bu maddeden yararlanmam için hangi belgeler gerekli?
sgk tıkla,gelen yerde mevzuatı tıkla,mevzuatta genelgeleri tıkla,aradığın genelge olan 2007/9 nolu genelge 7. sayfada.Ekinde belge örnekleri var.Evrakları istersen büyütebilirsin.
İyi günler...