Çocuklarımın bende kalması için kriterler nelerdir?
Merhaba... Forumun Hukukçu arkadaşları bu forumda benzer sorulara çokça yanıt vermişlerdir eminim, ama bir de beni dinleyip yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Ben devlet memuruyum, iki çocuğum var büyük olan 11 yaşında kız, küçük olan 6 yaşında erkek. Uzun süredir çocuklarımdan ayrı kalmamak için adeta eziyet çektiğim bir evliliği yürütmeye çalışıyorum. Ancak artık boşanmaya karar verdim. Size sormak istediğim şunlar;
- Çocukların kime verileceği konusunda kesin olan kriterler nelerdir, hakim hangi durumlarda inisiyatif veya kanaat kullanır.
- Eğer çocukları annesine verirse ileride velayet davası açma imkanım var mı
bu soruların cevaplarını verebilirseniz çok sevinirim, çünkü; çocuklarımdan ayrı 1 ay bile yaşamaya devam edebileceğimi sanmıyorum.
(eğer yardımcı olacaksa sosyal durumum hakkında da birkaç bilgi vereyim)
Söylediğim gibi devlet memuruyum, 2000 YTL'ye yakın maaş alıyorum, alkol, kumar vb. gibi kötü alışkanlıklarla tanınmam, ailesine bağlı biri olarak bilinirim) vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Re: Çocuklarımın bende kalması için kriterler nelerdir.
Türk Medeni Kanunu'nun 182. maddesine göre, hakim öncelikle çocuklarınızın sağlık, ahlak ve kişisel gelişimini dikkate alacaktır. Boşanma sebebiniz, yaşam tarzlarınız elbetteki karar üzerinde etkili olacaktır. Ancak, çocuklarınız, özellikle küçük çocuğunuz yaşı itibariyle anne ilgisine muhtaç olduğundan velayeti anneye bırakılabilir. Siz boşanma davanızda velayet talebinde bulununuz. Yukarıda da belirttiğim gibi, hakim şartları değerlendirerek bir karar verecektir.
Yanıtınız için teşekkürler Aslı Hanım. Birde eğer velayetin anneye verilmesi durumunda ileride neler yapabileceğimle ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Alıntı:
Semih2400@hotmail.com rumuzlu üyeden alıntı
Yanıtınız için teşekkürler Aslı Hanım. Birde eğer velayetin anneye verilmesi durumunda ileride neler yapabileceğimle ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Sayın ilgili,
Çocuklarınızın yaşı itibarı ile büyük olan ayırt etme yaşındadır. Çocuklarınız mahkemece Dünya Çocuk Hakları gereği dinlenecek ve kendilerine velayetlerinin kime verilmesini istedikleri sorulacaktır.Eğer çocuklar sizi tercih ederlerse özellikle büyük olan çocuk tarafından, ozaman çocukların ikisininde velayetleri size verilecektir. Zira yargıtayın kardeşlerin ayrılmaması gerektiği, birbirinden ayrılmasının onların gelişimlerinin kötü etkileneceği yönünde kararları vardır.Benimde çocuklarıma soruldu ve sadece BABAMIZI İSTİYORUM dedikleri için şu an velayetleri bendedir. Annelerinin çocuklar için nafaka ödemesine karar verilmiştir. (benim çocuklarımın yaşları da aynı) Mutlaka ve mutlaka Avukattan yardım alın.
Yanıtlar için teşekkürler, ancak ikinci soruma yanıt alamadım. Eğer hakim çocukları annesine verirse ileride tekrar velayet davası açma hakkım var mı.
Alıntı:
Semih2400@hotmail.com rumuzlu üyeden alıntı
Yanıtlar için teşekkürler, ancak ikinci soruma yanıt alamadım. Eğer hakim çocukları annesine verirse ileride tekrar velayet davası açma hakkım var mı.
Tabii ki var. Çocuklar 18 yaşına gelinceye kadar sayısız velayet davası açabilirsiniz. Ancak dava açma hakkınızın olması, velayeti alacağınız anlamına gelmez. Haklı sebebiniz varsa alırsınız.
Alıntı:
hasangoksu1 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ilgili,
Benimde çocuklarıma soruldu ve sadece BABAMIZI İSTİYORUM dedikleri için şu an velayetleri bendedir. Annelerinin çocuklar için nafaka ödemesine karar verilmiştir. (benim çocuklarımın yaşları da aynı) Mutlaka ve mutlaka Avukattan yardım alın.
Sayın hasangoksu1,
Yardımlarınız için şimdiden teşekürler.
7.5 yaşında oğlu için savaşan bir baba.
Atalay