Şikayet nedeniyle tahliye
Kiralamış olduğum iş yerini 3 yıldır bayan kuaförü olarak çalıştırıyorum.2008 haziran ayında kira kontratım doldu fakat yenilemedik eskisi üzerinden kontrat devam ediyor.İş yerini kiralarken bayan kuaförü olarak çalıştıracağımı kontratta belirtmiştik ve eski kontratları hala saklıyorum.Şimdi dükkan sahibi apartmanda oturan akrabalarıyla sorun yaşamış ve akrabaları benim dükkanı tahliye etmemi istiyormuş.Geç saate kadar çalıştığım ve gürültü yaptığım gerekçesiyle (Belediyeden iznim var)belediyeye şikayet etmişler. Bu bana belediye tarafından tebliğ edildi.Kira kontratı süresi dolduğunda muhtemelen yenilemeyecekler.Binada oturanlar aralarında imza toplarlarsa beni çıkartabilirlermi? Ayrıca kira kontratında kira artış oranı %25 yazıyor fakat ben ev sahibiyle konuşarak bunu %20 arttırdım ve bankaya yatırmaya devam ediyorum Şu anda bir sorun yok fakat mahkemelik olamamız durumunda bu aleyhime bir sonuç doğururmu?Dükkanı kiraladığımda dükkan harabe bir haldeydi yaklaşık 10000 ytl tutarında masraf yaptım ve bunlara ait faturalar benim adıma kesildi.Faturalarımı saklıyorum. Bence dükkan sahibinin asıl niyeti akrabalarını bahane ederek beni çıkartıp dükkanı daha yüksek bedelle kiraya vermek. Faturaları saklıyor olmam bana fayda sağlarmı?Cevabınız için teşekkür ederim.
Re: Şikayet nedeniyle tahliye
Bana da düşündüğünüz gibi geldi. Sizi çıkartıp başkasına daha yükseğe verecek gibi. Kontratınız otomatik uzar. Öyle imza toplamayla filan tahliye olunmaz. Eğer gerçekten şikayete konu olacak kadar gürültü falan yapmıyorsanız bırakın mahkemeye versinler. Davayı takip edersiniz.