Boşanma davası sürerken başka biriyle yaşamak
Merhaba,
Ben 2006 yılında eşimden boşanmak için dava açtım. Şiddetli geçimsizlk yaşıyorduk, hiç anlaşamıyorduk ve beni anlamıyordu. Hiç mutlu değildim ve birine aşık oldum. Dürüst olmak istedim eşime karşı ve ona herşeyi anlattım. Boşanmak istediğimi söyledim. Çok kötü karşıladı. Dava açtım ancak reddedildi. Şimdi 3 yıllık sürenin dolmasını bekliyorum. Benim bununla ilgili bir kaç sorum olacak. Şimdi kız arkadaşımla birlikte yaşıyorum aynı evde.Benim onunla birlikte aynı evde yaşamam hukuken bir suç mu? Ve 3 yıl bekleme sürem 2010 da dolacak, doduğu gin tekrar dava açtığımda ilk celsede boşanabilecek miyim?
Re: Boşanma davası sürerken başka biriyle yaşamak
<<Benim onunla birlikte aynı evde yaşamam hukuken bir suç mu? <<
Hayır suç değil. Yüklü bir tazminat sebebi.
Kusura kalma, rahatını bozduk
Re: Boşanma davası sürerken başka biriyle yaşamak
Alıntı:
smarty rumuzlu üyeden alıntı
Ve 3 yıl bekleme sürem 2010 da dolacak, doduğu gin tekrar dava açtığımda ilk celsede boşanabilecek miyim?
Ayrıca,
mahkeme kaleminden boşanma davanızın kararının ne zaman kesinleştiğini öğrenin. Eğer eşinize tebligat çıkarılmadıysa daha kesinleşmemiş dahi olabilir, dolayısıyla 3 yıllık süreniz de belki de başlamamıştır.
Tek celsede boşanamayacaksınız.
Çünkü
1. 3 yıl boyunca bir araya gelip gelmediğiniz araştırılacak,
2. davası reddedilen taraf olduğunuz için bu davada kusurlu sayılacaksınız ve eşinize ödeyeceğiniz nafaka ve tazminatın belirlenmesi için mali durum araştırması yapılacak.
Tavsiyem,
eşinizle nafaka ve tazminat konusunda anlaşıp hemen anlaşmalı boşanma davası açın. Anlaşmalı boşanma için 2010'u, 2011'i beklemeye gerek yok.