Boşanma ve Nafaka Hakkında
Merhabalar...
Ben şu anda işsiz biriyim.Boşanma davası sürecinde ve sonrasında olası bi nafaka durumunda işsiz olmama ve çalışmamama rağmen benden nafaka talebinde bulunulabilinirmi.Eğer bulunamaz ise bu daha sonra işe girdiğim tarihte bu süreçteki nafaka birikinleri toptanmı talep edilebilinir.onu merak ediyorum.Teşekkürlerimle
Re: Boşanma ve Nafaka Hakkında
Sadece ölü erkek nafakadan muaftır.
Alıntı:
luniz rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar...
Ben şu anda işsiz biriyim.Boşanma davası sürecinde ve sonrasında olası bi nafaka durumunda işsiz olmama ve çalışmamama rağmen benden nafaka talebinde bulunulabilinirmi.Eğer bulunamaz ise bu daha sonra işe girdiğim tarihte bu süreçteki nafaka birikinleri toptanmı talep edilebilinir.onu merak ediyorum.Teşekkürlerimle
Anlaşılan o ki henüz dava başlamamış. Yada karşı taraf nafaka talebinde bulunmamış. Nafaka hükmedilmesi halinde davanın açıldığı tarihten itibaren nafaka ödemek durumundasınız. Sayın hocamın da belirttiği üzere nafaka dan muafiyet söz konusu değil. Mutlaka ödeyeceksiniz.. Geçmiş olsun..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Nafaka hükmedilmesi halinde davanın açıldığı tarihten itibaren nafaka ödemek durumundasınız. Sayın hocamın da belirttiği üzere nafaka dan muafiyet söz konusu değil. Mutlaka ödeyeceksiniz.. Geçmiş olsun..
Nafaka talep edildiği tarihten itibaren diyelim.
Dava açılırken nafaka talep edilmemiş, ama aradaki celselerde istenmişse, başlangıç tarihi o istenen tarih olur.
Bir kişi işsiz de olsa eşinin ve çocuklarının geçimini sağlamak durumundadır. Birlikteyken ne kadar para gerekiyorsa, o miktar nafaka olarak takdir edilir.
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımın boşanma ile ilgili sorunu var şöyleki;eşlerin üzerinde hiçbir mal varlığı yok.ev ve arabayı babasının üstüne yapmışlar.bu edinimide ziynet eşyalarının harcanması ve birlikte çalışarak yapmışlar.Şimdi boşandıklarında mal paylaşımını hukuken nası yapacaklar.