Kontratsız kiracıyım.Ev sahibim değişicek...
Öncelikle herkese merhabalar;
Ben üniversite öğrencisiyim.Okuldaki bir hocamın ablasının evini kontratsız olarak 15 Eylül 2008 tarihinde kiraladım.Ekim ayı itibariyle 350 Ytl olan kira bedelini geciktirmeden iki aylık ödedim.Ancak hocamın bugün beni arayıp ablasının evi satmak istediğini ve bu haftasonu eve bakmaya gelineceğini söylemesiyle oldukça tedirgin oldum.Zira kira kontratım olmadığı gibi yeni ev sahibiyle aramızda nasıl bir anlaşma olacak bilmiyorum.Yeni ev sahibi beni çıkarmak isterse benim haklarım varmı varsa nelerdir öğrenmek istiyorum.Malumunuz kış başlangıcı ve sınavlar derken evsiz kalmak bir öğrenci için çok kötü bir durum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
Re: Kontratsız kiracıyım.Ev sahibim değişicek...
Kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda değildir.
Ancak yazılı kira sözleşmesi olmazsa kira başlangıcı, süresi ve miktarını ispat konusunda sıkıntı yaşanabilir.
Eski kiracının sözleşmesi aynı şartlarla yeni ev sahibiyle de devam eder.
Yeni ev sahibinin kendisinin, eşinin, çocuklarının ihtiyacı varsa, satın aldıktan sonra 1 ay içinde kiracının elinde olacak bir ihtar çeker ve 6. ay sonunda tahliye isteyebilir.
Yani kiranızı düzenli olarak ödediğiniz takdirde ev satıldıktan sonra en az 6 ayınız var.
Satış gerçekleştikten sonra 1 ay içinde elinizde buna benzer bir ihtar olmazsa yeni ev sahibinin eski ev sahibinden farkı olmayacak. Eski ev sahibi hangi hallerde sizi tahliye ettirebiliyorsa, yenisi de aynı şekilde tahliye ettirme hakkına sahip olacak.