Yaptıracağını söylediği tesisatı yaptırmayan ev sahibi
Merhaba,
4.5 aydır bir evde kalıyorum, ilk defa ev tutmamdan dolayı içindeki tesisat işlerine dikkat etmeden tuttum evi, sadece görünüsünü begenerek. Kiralama anında emlakcı evin durumu için "kullanılabilir" yazdı. Lakin bozuk olan duşakabin için, kapakları takılabilir dendi ve 1-2 gün içinde usta göndereceğini taahhüt etti. Ardından kendin taktır kapakları,kiradan düş dedi, kabul ettim. Fakat cagırdıgım ve emlakcının da cagırdıgı ustalardan ögrendim ki, yapılması gereken iş sadece kapakları takmaktan ibaret degilmis. Dusakabinin tamamen degismesi gerekiyormus. Emlakcı 2.5 aydır ev sahibinin gelecegini ve kendinin begenmek istedigini soyluyordu, herhafta 2 kez arayıp sordum, artık sallamaya basladıgını anladım ve bu ay ev kirasını yatırmadım. Ve 1 hafta içinde ev sahibi aradı, evden cıkmamı söyledi. Restleştik ve mahkemede görüsürüz dedik ve kapattı. Daha önce de emlakcı, dusakabini ben yaptırıp kiradan düseyim dedigimde, 4 ay oldu, sen eve girmeden bu hale geldigini ispatlayamazsın, ev sahibinin suyuna git diye tehdit etmişti. Sorum şudur ki, şu anki kanunlara göre bu ay evdeki (dusakabin, sofben, klima (kontratta yazıyor), kapı) işleri yaptırıp kiranın kalan kısmını yollasam, her hangi bir sorun olur mu ? Dusakabinin, sofbenin ben eve girdigimden beri bozuk oldugunu nasıl kanıtlayabilirim ?
Teşekkürler
Re: Yaptıracagını söylediği tesisatı yaptırmayan ev sahibi
Kontratı imzalarken dairenin eksiklikleri bir kağıda yazıp ev sahibi veya vekiline imzalatsaydınız bir proplem yoktu fakat emlakçı kullanılabilir yazmış bu durumun aksini ispatlamanız zor olacaktır.
Re: Yaptıracagını söylediği tesisatı yaptırmayan ev sahibi
Ev sahibine eksiklikleri yazılı ihtar ile bildirip giderilmesi için süre vermeden bunları yaptırıp kiradan kesemezsiniz.
Kendiniz yapıp kiradan keserseniz kirayı eksik ödemiş olursunuz ve ev sahibi kirayı eksik ödediğiniz için size icra takibi yapabilir, ödememekte ısrar ederseniz temerrüte dayanarak sizi tahliye ettirebilir.