Boşanma Kararının Kesinleşmesi
Herkese iyi günler..Ben 9 ekim 2008 tarihinde eşimden anlaşmalı olarak boşandım,4-5 gün içerisinde de boşanma kararımız çıktı.Eşim temyizden feragat etmek için dilekçe vermek üzere mahkemeye gelmiyor bana işini bahane ediyor.Bu kararın kesinleşmesi için ne yapmalıyım?Ve bu ne kadar sürer?yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Re: Boşanma kararının kesinleşmesi
Eşinize tebligata çıkarın. Tebligatı aldıktan sonra 15 gün içinde temyize başvurmazsa karar kesinleşir.
Eşinize tebligat ulaşmadıkça kesinleşme mümkün değildir.
Peki bu 15 günlük süre tebligat eline geçtiği tarihten itibarenmi başlıyor?Acele ediyorum çünkü tekrar evlenme düşüncem var ve ocak ayına kadar evlenmemiz lazım,yani önümüzde 2 kadar zamanımız var,bu işi en hızlı nasıl halledebilirim?Çok teşekkürler.
Mahkeme kalemine başvurun.
Gerekçeli karar yazılmış mı? Yazılması haftalar sürebilir.
Yazıldıysa, ücretini yatırmanız halinde Alo Post ile tebligatın gönderilip gönderilmeyeceğini sorun. Normal postayla tebligat aylar sürebilir. Her hakim Alo Post'u kabul etmeyebilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme kalemine başvurun.
Gerekçeli karar yazılmış mı? Yazılması haftalar sürebilir.
Yazıldıysa, ücretini yatırmanız halinde Alo Post ile tebligatın gönderilip gönderilmeyeceğini sorun. Normal postayla tebligat aylar sürebilir. Her hakim Alo Post'u kabul etmeyebilir.
Boşanmadan 5-6 gün sonra aradım kalemi bana kararımızın çıktığını söylediler.Aynı şehirde gönderilen tebligatlar bu kadar uzun sürüyor mu?Eşim de ben de ankarada oturuyoruz.Kararı iş yeri adresine tebliğ ettirsem olur mu?Çünkü haftanın altı günü çalışıyor.
Alıntı:
zafersüle01 rumuzlu üyeden alıntı
Boşanmadan 5-6 gün sonra aradım kalemi bana kararımızın çıktığını söylediler.Aynı şehirde gönderilen tebligatlar bu kadar uzun sürüyor mu?Eşim de ben de ankarada oturuyoruz.Kararı iş yeri adresine tebliğ ettirsem olur mu?Çünkü haftanın altı günü çalışıyor.
Adliyenin yanındaki binaya tebligatın yapılmasının 3 ay sürdüğü durumlar olabiliyor.
Alıntı:
Adliyenin yanındaki binaya tebligatın yapılmasının 3 ay sürdüğü durumlar olabiliyor.
Bunu öğrendiğime gerçekten çok üzüldüm.Peki karar kesinleştikten sonra kararı alıp elden nüfusa verebilmem mümkün mü?Bu arada tebligatın eşimin eline hangi tarihte geçtiğini nasıl öğrenicem?neticede o tarihten itibaren 15 gün bekleniyor anladığım kadarıyla.
Alıntı:
zafersüle01 rumuzlu üyeden alıntı
1. Peki karar kesinleştikten sonra kararı alıp elden nüfusa verebilmem mümkün mü?
2. Bu arada tebligatın eşimin eline hangi tarihte geçtiğini nasıl öğrenicem?neticede o tarihten itibaren 15 gün bekleniyor anladığım kadarıyla.
1. Hayır.
2. Mahkeme kaleminden.
Alo post için şansınızı deneyin.
Alıntı:
1. Hayır.
2. Mahkeme kaleminden.
Alo post için şansınızı deneyin.
Anladım çok teşekkürler.Peki bu alo post yoluyla ne kadar sürer tebliğ edilmesi?ve adres olarak iş yerinin adresini verebilirmiyim?