Boşanma sonrası kadının zina yapması
Eşimin talebi üzerine aile mahkemesi boşanmamıza karar verdi.Ben karara itiraz edip yargıtaya taşıdım.Dosya hala sonuçlanmadı.Bu geçen zaman içinde ve halen birlikte olduğu bir erkek olduğunu öğrendim.Bu durumda ben ne yapmalıyım.Yargıtaydan bir karar çıkmadığı için bu yaptığı zina olurmu?.Eğer olursa polis nezaretinde kendilerini bastırabilirmiyim.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Re: Boşanma sonrası kadının zina yapması
Karar kesinleşmedikçe boşanmış sayılmayacağından, zina oluşur. Ancak bu davacıya yeni bir dava açma sebebi teşkil eder.
Zina suç değildir.Boşanma davası için kusur olabilir ancak.Bu nedenle zina yapan birini polisle baskın yaparak durumu tescil ettirebilmeniz mümkün değildir.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Karar kesinleşmedikçe boşanmış sayılmayacağından, zina oluşur. Ancak bu davacıya yeni bir dava açma sebebi teşkil eder.
yanıtınız için teşekkür ederim bu konu ile ilgili bir yasa numarası yada emsal teşkil edecek bir dava biliyormusunuz biliyormusunuz çünkü bu yazıyı buraya yazmadan önce bağlı bulunduğum karakola durumu anlattım ama fazla bilgileri olmadığı için pek yardımcı olamadılar.
Teşekkür ederim
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Zina suç değildir.Boşanma davası için kusur olabilir ancak.Bu nedenle zina yapan birini polisle baskın yaparak durumu tescil ettirebilmeniz mümkün değildir.
Tamam kardeş anladım sende bide olaya böyle bak.Yargıtay benim itirazımı haklı görüpte davayı red ederse ben bu kadınla resmi olarak evli olacağım.İki çocuğumun velayeti onda bu yaşadığı olay uygunsuz yaşam sınıfına girip velayet talebinde bulunabilirmiyim
Saygılar
Elbette bulunabilirsiniz.Ancak siz talepte bulundunuz diye sadece bu sebebe bağlı olarak velayeti alabilmeniz bence pek mümkün değil.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Elbette bulunabilirsiniz.Ancak siz talepte bulundunuz diye sadece bu sebebe bağlı olarak velayeti alabilmeniz bence pek mümkün değil.
Anladım bayramın birinci günü çocuklarımı aldığımda bana annelerinin bu adamla birlikte parka ordanda evlerine götürdüğünü (ne yaptıkları malum)söylediler bu davranışlarını lehimde kullanabilirmiyim
Yargıtay dava açılma tarihinden önceki olaylara dayanarak karar verecektir.
Dolayısıyla temyiz sırasındaki zina olayı ancak daha önceki davanın reddi halinde açacağınız yeni davada kullanabileceğiniz bir husus olacaktır.
Ayrıca
1. Bunu ispat da kolay olmayacaktır.
2. Zinanın ispatı bile velayeti size kazandırmaz.
Dolayısıyla yargıtaydan kararın gelmesini beklemekten başka bir çareniz yok.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay dava açılma tarihinden önceki olaylara dayanarak karar verecektir.
Dolayısıyla temyiz sırasındaki zina olayı ancak daha önceki davanın reddi halinde açacağınız yeni davada kullanabileceğiniz bir husus olacaktır.
Ayrıca
1. Bunu ispat da kolay olmayacaktır.
2. Zinanın ispatı bile velayeti size kazandırmaz.
Dolayısıyla yargıtaydan kararın gelmesini beklemekten başka bir çareniz yok.
üstad;
Zinanın ispatı halin de annenin gayrı ahlaki davrandığı na delalet değil midir.Çocukların huzurlu madden rahat ortam kadar ahlaki değerler den yoksun olan bir yerde ikamesi gelişmesi yaşaması söz konusu olmazmı?Ahlak sızlığın olduğu ortam anne ye aleyh de olmaz mı?
Alıntı:
processe1 rumuzlu üyeden alıntı
annelerinin bu adamla birlikte parka ordanda evlerine götürdüğünü (ne yaptıkları malum)söylediler
Bu mu zina dediğiniz?