Klonlu Yeni (sıfır) Nokia Telefon
Daha önceki konuda nokia satıcısı bir dükkandan sıfır yeni telefon almış ve kullanmaya başladıktan 2 hafta sonra klonlu olduğuna ve bloke edileceğine dair yasal uyarı altında bir mesaj almıştım.Aldığım firmaya yada ithaltını yapan firmaya değiştirme için yada nokia firmasına imei numarasının yeniden yüklenmesi konusunda yada Türk Telekomu beni madur etmesi konusunda dava açıp açamayacağımı sormuştum. Bir üye arkadaş "sayın üye öncelikle geçmiş olsun
sorununuzla ilgili olarak bağlı bulunduğunuz ilin tüketici sorunları il hakem heyetine mürecaat edebilirsiniz." şeklinde yanıt vermiş. Belirtilen yere gittim bu kez de savcılığa suç duyurusunda bulunmam gerektiğini söylediler. Bunun adi bir hırsızlık suçundan farksız olduğunu ifade ettiler. Sonuçta olay farklı bir hal aldı. Ben şimdi bu konuda suç duyurusunda bulunursam, çalan kişi yada kişiler asla bulunamaz, bulunsa da çözüm nasıl ve ne zaman olur, allah bilir ve sürüncemede kalır çok ii biliyorum. Bana bu konu hakkında gerçekten biraz bilgisi olan arkadaş yanıt verebilirmi? Benzeri sonuçlanan dava var mı örneğin? saygıyla....
evet. faturası var. üzerinde imei numarası var, yani kutu üzerinden satıcının çıkartıp yapıştırdığı bandrol var ve üstelik bu şirket mersinde nokia nın yurtdışından doğrudan ithalatını yaptığını söyleyen şirket. ancak ürünü geri almayacaklarını söylüyorlar. dava açın hakkımızda diyorlar.
Re: Klonlu Yeni (sıfır) Nokia Telefon
Ceza davası ayrıdır,
Tüketici davası ayrıdır,
Sizin istediğiniz ayıplı malın tamiri/iadesi olduğunu düşünüyorum.
Bunun için ceza davası değil, tüketici mahkemesine başvurarak dava açmanız gerekir.
Tabi 800 ytl altındaysa, dava açamazsınız, tüketici il hakem heyetine başvurarak işlem yaptırmalısınız.
siz burda 4077 sayılı kanundaki,ayıplı mal kısmından, tüketici hakem heyetine başvuruyorsunuz...
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Ceza davası ayrıdır,
Tüketici davası ayrıdır,
Sizin istediğiniz ayıplı malın tamiri/iadesi olduğunu düşünüyorum.
Bunun için ceza davası değil, tüketici mahkemesine başvurarak dava açmanız gerekir.
Tabi 800 ytl altındaysa, dava açamazsınız, tüketici il hakem heyetine başvurarak işlem yaptırmalısınız.
siz burda 4077 sayılı kanundaki,ayıplı mal kısmından, tüketici hakem heyetine başvuruyorsunuz...
kesinlikle katılıyorum
telefonun faturası ile en yakın turkcell abone merkezine gidin telefonun faturalı olduğunu ve gereğinin yapılmasını isteyin cihazı kullandığınız numarayla eşleştirip gerekli işlemi yapacaklardır ancak eşleştirilen numara ile kullanabilirsiniz daha sonrada savcılığa suc duyurusunda bulunun