Yeni iş arama izni hakkında
Merhabalar,
Bilişim sektöründe danışman olarak çalışmaktayım. 2 yıldır bir şirkette çalışıyordum. 6 hafta önce istifamı verdim.
Yıllık iznim bulunmasına rağmen yasal hakları olan 6 hafta boyunca beni çalıştıracaklarını söylediler.
Bu süre zarfında hem çalışma arkadaşlarımın, hem de dahil olduğum projelerin sekteye uğramaması için, sabah akşam hatta haftasonları dahi çalıştım ve iş arama izni talebinde bulunmadım. Zaten benden de sürekli çalışmam talep edildi.
İş Kanunu'na baktığımda ;
Yeni iş arama izni Madde 27.'de
"İşveren, iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırır ise işçinin izin kullanarak bir çalışma karşılığı olmaksızın alacağı ücrete ilaveten, çalıştırdığı sürenin ücretini yüzde yüz zamlı öder.", yazıyor.
Şimdi bu durumda benim buradan anlamış olduğum, 6 hafta boyunca günde 2 saatten; 30 iş günü * 2 saat = 60 saat olan iş arama iznim için, bana 120 saatlik ücret mi ödenmesi gerekir ?
Şimdiden teşekkürler, iyi günler...
Re: Yeni iş arama izni hakkında
Evet,
+ kullanmadığınız yıllık izin ücretini + hafta tatili ücretiniz zamlı verilmediyse onu, + fazla mesai ücretleriniz ödenmediyse onları da talep edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim İlknur Hanım yanıtınızdan dolayı.
Peki şirketimin bu paranın altında bir para ödeyeceğini beyan etmesi ve böyle bir belgeyi bana imzalatmaya kalkması durumunda, benim yapmam gereken nedir?
Böyle bir belgeyi imzalamamam, işten tamamen çıkışıma engel midir?
Saygılarımla...
Fazlaya dair haklarımı saklı tutuyorum şeklinde not düşerek imzalayabilirsiniz.
Alacaklarınız ödenmeden herhangi bir belge imzalamamaya dikkat edin.
Bu konuda beni aydınlattığnız için çok teşekkürler, saygılar...