17 yaşındaki kızla evlenmek
Merhaba,
4 haziran 1992 yılında doğan kız arkadaşımla evlenmek istiyoruz.
kız arkadaşımın babası tam bir problem, 7 günün 5 günü kızı dövüyor. (neredeyse hobi olmuş)
Önceki gün işten tam olarak 5 dakika geç geldiği için dövdü ve bu dayak sonrasında kız arkadaşımın kulak zarını patlatarak hastanelik etti.
Kızın sinirleri çok bozuk olduğundan çeşitli rahatsızlıklarla sürekli hastanelik oluyor. Zaten şu an da da hastane de...
Babasından korktuğu için yasal yollara başvuru yapamıyor.
Kızın babası, kızın annesine ve küçük erkek kardeşine de en az o kadar acımasız. Fakat olabildiğince her hangi bir darp bırakmıyor.
Kız arkadaşım zorla bir cam fabrikasında çalıştırılıyor, hasta hasta yine zorla işe gönderiliyor ve bütün bu olanlardan çok rahatsız.
ben kız arkadaşımı, o da beni çok seviyor, ben babasının kız arkadaşıma yaptıklarına katlanamıyorum, kızın annesi de aynı şekilde.
Ben kız arkadaşımı evlenmek üzere istesem, annesi razı gelir ama babasına kalırsa mümkün değil.
En başta da belirttiğim gibi, kız arkadaşım 4 haziran 1992 doğumlu. yani 18 yaşını doldurmadı, aslında yaş tam olarak nasıl hesaplanıyor (kanunen) onu bile bilmiyoruz.
Bu durumda kanunen nasıl bir yol izlemeliyiz, sadece annesinin rızası ile evlenebilmemiz mümkünmü yoksa illaki ebeveyn olarak babasının da fikri önemlimi?
Ya da mahkemeye müracaat ederek durumu hakim'e anlatarak evlenme izni çıkartabilme ihtimalimiz olabilir mi ?
T.C Kanunları bu ve benzeri konular da bizim lehimize kararlar verebilir mi ?
Nasıl bir yol izlemeliyiz...
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim, kolay gelsin.
Re: 17 yaşındaki kızla evlenmek
apandist tanısıysıyla / teşhisiyle yada herneyse işte o yüzden ameliyata alındı az önce, bize bir yol gösterecek yok mu? evlenme imkanımız yoksa babasından kurtulmasının bir yolu yokmu, boşanma vs. konusuna tekrar konuyu açmam gerekir mi ?
4 haziran 1992 doğumlu kişi
4 haziran 2009 tarihinde 17,
4 haziran 2010 tarihinde 18 yaşında olacaktır.
Şu anda 16 yaşındadır.
MADDE 124.- Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
MADDE 126.- Küçük, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.
MADDE 128.- Hakim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük veya kısıtlının evlenmesine izin verebilir.
Bu maddelerden çıkarılan sonuç şudur:
17 yaşını dolduran yasal temsilcisinin izniyle, 16 yaşını dolduran hakim kararıyla evlenebilir.
Merhaba
bana da yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Aralık ayının 20 sinde 17 yaşına girecek olan ve Fransansız vatandaşı Türk bir kızla evlenmek istiyorum
bunun için nasıl bir hukuki prosedür izlenir
neler yapmamız gerekiyor
kız şu anda Fransa da ve aralık ayında nikahlanmak istiyoruz
herhangi bir problemle karşılaşırmıyız
cevabınız için şimdiden teşekkürler
Evlilik için vatandaşlık hakkına sahip olduğu ülke kanunları geçerlidir.
Yani Türkiye de evlenecek bir fransız vatandaşı Fransa kanunlarına göre evlilik için yeterli koşlları sağlıyorsa evlenebilir.
Bildiğim kadarıyla Fransa kanunlarına göre evlilik yaşı kızlar için 15 yaştır.
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, peki babanın yaptıklarından dolayı nasıl bir yol izlemeliyiz?
23 haziran 1992 dogumlu nişanlım biz baba izniyle evlenebiliriz diye 24 Mayıs 2009 a düğün salonu tuttuk yaşı sorun çıkaracak mı?
Alıntı:
savaz rumuzlu üyeden alıntı
23 haziran 1992 dogumlu nişanlım biz baba izniyle evlenebiliriz diye 24 Mayıs 2009 a düğün salonu tuttuk yaşı sorun çıkaracak mı?
bence 24 hazirandan önce evlenebilmek için mahkeme kararı gerekir.hemen müraccat ederseniz belki yetişir.aile mahkemesine babasıyla birlikte bir dilekçeyle müracaat ediliyor.oradan hastaneye evlenebilir raporu almak için yollanılıyor.sonrada gün veriliyor.yani üç beş günde bitecek bir iş değil.
bendeevlendim 18i gelmeden ayrılıyorum şimdi bekleyin biraz büyüsün benden söylemesi olmuyo çünkü istekler uyuşmuyo belli süre sonra şimdi nafakayla mahkemeyle uğraşıyoruz
Cevap: 17 yaşındaki kızla evlenmek
peki 17 yaşındaki bir kızla evlenmek için illaki mahkemeye mi başvurmak gerekiyor yoksa kızın anne ve babasının izni ile evlendirme dairesine başvurulursa da olur mu? :alala