Disiplin Cezaları - Savunma
Merhabalar. Herkese kolaylıklar diliyorum.
Jandarma Astsubay olarak görev yapıyorum. Sicil amirim hakkında üst Komutanlığa şikayette bulundum.Aynı günün gecesi mide kanaması şüphesiyle hastaneye kaldırıldım.5 gün hastanede kaldım. Taburcu oldum. ( 45 ) gün hava değişimi aldım.
Yazmış olduğum şikayetle ilgili olarak savunmam alınmak istendi.Hava değişiminde olduğumdan reddettim. Yaklaşık 2 hafta sonra disiplin ceza kararı geldi. Bunuda tebliğ etmeyi reddettim.
TSK Personel Kanunu 128. maddesi, hava değişimini barışta ve savaşta görev yapamaz durumda ki personele verilen istirahat diye tanımlıyor. Yani savaş çıkarsa ben çağrılamayacağım. Ama savunma vermem gerektiği gibi komik bir durum oluştu.
Askeri Ceza Kanunu 189-4 maddesinde şikayetçi olduğunuz kişi size ceza veremez, şikayet eden şikayet esnasında bir suç işlediyse, şikayetini gönderdiği makamca cezalandırılır diyor.
Alınan iki adet savunmalara üst komutanlığa itiraz ettim. Reddedildi. AYİM'e başvurdum. Disiplin cezalarında yetkili değiliz dedi reddetti. İkinci bir yazı yazdım Karar Düzeltmesi istedim. Savunmaların yasal olmadığından bahsettim, savunma hakkının kullandırılmadığından, yukarıda ki maddelere göre savunma verilemeyeceğinden vs. bahsettim, henüz cevap gelmedi. İç hukuk yolları tükendiğinde AİHM yolu bana görünüyor.
Ama ben bu cezayı bir onur meselesi haline getirdim sanırım.Takıntı oldu. Bu cezanın infazı beni ciddi şekilde yaralayacak. Ne yapabilirim.Şimdiden teşekürler. Selamlar.