Haksız yere aldatan olarak suçlanma
Merhabalar, ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler...
40 yaşında evli bir çocuklu bir erkeğim...
Bundan yaklaşık 3 ay önce bir akrabamın evine oğlunun kumar borcundan dolayı icra memurları geldi, kendisi şehir dışında olduğundan dolayı benim ilgilenmemi istedi.
Bende gerekenleri yaparak yardımcı oldum, bu sırada kendisi daha öncede belirttiğim gibi şehir dışında olduğundan, oğlununda bir davadan dolayı hapis cezası olduğundan, firarda olması sebebiyle mecburen gelini ile irtibat halinde oldum.
Bu hanım 23 yaşında olup 1 yaşında 1 çocuk annesidir...
Kendisi ile ilk tanışmamız ve konuşmamızın başlangıcı budur..
Herneyse zaman içerisinde bu hanım ile ben dertleşmeye konuşmaya başladık, kendisi eşinden boşanmak istediğini, ama oğlan tarafının baskı yaptığını söyleyip dertleniyor idi.. Velhasıl sohbet etmeye dertleşmeye başladık...
Bundan yaklaşık 15 gün önce kayınvalidesi benim gelini ile ilişkisi olduğumu (!) iddia ederek boşanma davası açtırdı..
Dayanağı ise bağlı bulunduğu GSM şirketinden aldığı telefon dökümlerinden, sık sık görüşmemiz, uzun süreli görüşmeler, mesajlaşmalardır.
Bunların toplam süresi 15-20 günü geçmez, çünkü yukarıdada belirtiğim gibi söz konuzu hanımı sadece 3 aydır tanıyorum...
İddia edildiği kadar uzun konuştuğumuz, sık görüştüğümüz doğrudur ama gaye aldatma falan değil, dertleşme konuşma, siz deyin hayat tecrübelerime dayanarak ona doğru yol gösterme, ben diyim her işe maydonoz olma...
Sorularıma gelince..
Hanımın telefonu başkası üzerine , zaten kayıtları almışlar.
Benim telefonumda başkasının üzerine..
Kayıtlarımı sanırım mahkemede isteyecekler.
Sadece telefon kayıtlarına dayanılarak bir genç kızın ve benim üzerime bu iddia atılabilirmi?
Karşı tarafın boşanma davasında bundan daha kuvvetli delilleri olması gerekmiyormı?
Velevki hakimde bu görüşmelerin, evlilik kurumuna aykıru olduğu yönünde bir kanaat oluştu, bu telefon kayıtları başlı başına boşanma için yetermi?
Şahit olarak çağrılır ve gitmek istemez isem ne olur? yada
Şahit olarak çağrılır isem duruşmada avukatım aracılığıyla yazılı ifade verebilirmiyim ( tehdit ediliyorum)...
Teşekkürler...
Re: Haksız yere aldatan olarak suçlanma...
Alıntı:
k.m.g rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler...
40 yaşında evli bir çocuklu bir erkeğim...
Bundan yaklaşık 3 ay önce bir akrabamın evine oğlunun kumar borcundan dolayı icra memurları geldi, kendisi şehir dışında olduğundan dolayı benim ilgilenmemi istedi.
Bende gerekenleri yaparak yardımcı oldum, bu sırada kendisi daha öncede belirttiğim gibi şehir dışında olduğundan, oğlununda bir davadan dolayı hapis cezası olduğundan, firarda olması sebebiyle mecburen gelini ile irtibat halinde oldum.
Bu hanım 23 yaşında olup 1 yaşında 1 çocuk annesidir...
Kendisi ile ilk tanışmamız ve konuşmamızın başlangıcı budur..
Herneyse zaman içerisinde bu hanım ile ben dertleşmeye konuşmaya başladık, kendisi eşinden boşanmak istediğini, ama oğlan tarafının baskı yaptığını söyleyip dertleniyor idi.. Velhasıl sohbet etmeye dertleşmeye başladık...
Bundan yaklaşık 15 gün önce kayınvalidesi benim gelini ile ilişkisi olduğumu (!) iddia ederek boşanma davası açtırdı..
Dayanağı ise bağlı bulunduğu GSM şirketinden aldığı telefon dökümlerinden, sık sık görüşmemiz, uzun süreli görüşmeler, mesajlaşmalardır.
Bunların toplam süresi 15-20 günü geçmez, çünkü yukarıdada belirtiğim gibi söz konuzu hanımı sadece 3 aydır tanıyorum...
İddia edildiği kadar uzun konuştuğumuz, sık görüştüğümüz doğrudur ama gaye aldatma falan değil, dertleşme konuşma, siz deyin hayat tecrübelerime dayanarak ona doğru yol gösterme, ben diyim her işe maydonoz olma...
Sorularıma gelince..
Hanımın telefonu başkası üzerine , zaten kayıtları almışlar.
Benim telefonumda başkasının üzerine..
Kayıtlarımı sanırım mahkemede isteyecekler.
Sadece telefon kayıtlarına dayanılarak bir genç kızın ve benim üzerime bu iddia atılabilirmi?
Karşı tarafın boşanma davasında bundan daha kuvvetli delilleri olması gerekmiyormı?
Velevki hakimde bu görüşmelerin, evlilik kurumuna aykıru olduğu yönünde bir kanaat oluştu, bu telefon kayıtları başlı başına boşanma için yetermi?
Şahit olarak çağrılır ve gitmek istemez isem ne olur? yada
Şahit olarak çağrılır isem duruşmada avukatım aracılığıyla yazılı ifade verebilirmiyim ( tehdit ediliyorum)...
Teşekkürler...
Böyle bir davada iddia sahipleri iddialarını ispatlamak zorundadırlar. Bunu sizin ve hanımefendinin GSM kayıtları, SMS kayıtları, telefon görüşme süre ve zamanları gibi belge ve deliller ile diğer ek deliller (MSN görüşmeleri, e-mailler, mektup, yazı, günlük, fotoğraf, görgü tanığı vb.) ile de desteklemek zorundalar.
Hanımefendinin, eşinin, akrabalarının anlatımları önemli.
Sizide tanık olarak isteyebilirler, kural olarak gitmek zorundasınız. Ancak gidip tanıklık yapmak istemediğinizi belirtebilirsiniz. Tehdit ediliyor iseniz duruşma günü adliye polisinden yardım / koruma talep edebilirsiniz. İfadenizin hakim huzurunda verilmesi gerekiyor. Aile mahkemelerine sunulan deliller takdiri delil niteliğindedir. Yani hakimin takdirindedir. Bu görüşmelere dair belgeler hakimde bu görüşmelerin evlilik kurumuna aykırı olduğuna dair bir kanaat oluşturmuşsa delil dir. Telefonların başkaları üzerine kayıtlı olmasının bir önemi yok. Tabii karşı taraf bu telefonların hanımefendi ve siz tarafından kullanıldığını ispatlayabilirse. Telefonla kaç kez görüştüğünüzün bir önemi de yok. Ne kadar sıklıkla, ne kadar süre ile, hangi saatlerde görüştüğünüz önemli. Bu bilgiler sizinle hanımefendi arasında hayatın olağan akışına ters bir beraberlik olduğunu ortaya koyuyorsa öyle değerlendirilecektir.
son olarak geçmiş olsun derken acizane bir öneri.. bir dahaki sefere sadece salatada maydonoz olmayı deneyin.. Yeşillikler arasında daha az dikkat çekersiniz..
Emin olun maydonoz bile yemicem bundan sonra..
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
İnanın yalancı şahitlik dışında şahit bulamazlar, ne resim , ne e-mail, hiç ama hiç birşey yok... Çünkü ortada hiçbirşey yok, sadece döküm...
Ek bir sorum olacaktı, çocuğumuzun eğitimi için ve olan olayların verdiği rahatsızlıktan dolayı oturduğumuz ve olayın meydana geldiği şehri değiştirdik..
Şu anda ikamet ettiğim şehirin değişmesi şahitliğimi etkilermi? Yada herhangi bir kolaylık sağlermı bulunduğum ilde herhengi bir adli makama şahitlik etmek gibi..
Alıntı:
Emin olun maydonoz bile yemicem bundan sonra..
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
Ek bir sorum olacaktı, çocuğumuzun eğitimi için ve olan olayların verdiği rahatsızlıktan dolayı oturduğumuz ve olayın meydana geldiği şehri değiştirdik..
Şu anda ikamet ettiğim şehirin değişmesi şahitliğimi etkilermi? Yada herhangi bir kolaylık sağlermı bulunduğum ilde herhengi bir adli makama şahitlik etmek gibi..
Şimdi durum değişti..Davaya doğrudan gitmeniz gerekmiyor. Yani davanın olduğu şehire gitmeniz şart değil. Bulunduğunuz ile talimat gönderilir. Siz o talimata istinaden ifade verirsiniz...
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi durum değişti..Davaya doğrudan gitmeniz gerekmiyor. Yani davanın olduğu şehire gitmeniz şart değil. Bulunduğunuz ile talimat gönderilir. Siz o talimata istinaden ifade verirsiniz...
Konu konuyu açıyor, daha öncede söylediğim gibi tehdit ve rahatsız ediliyorum, mahkemeye şimdiki adresimi verir isem onlarında eline geçer, bunu engellemenin herhangi bir yolu varmı?
Bu forumu açanlara, cevap verenlere çok ama çok teşekkürler...
Alıntı:
Konu konuyu açıyor, daha öncede söylediğim gibi tehdit ve rahatsız ediliyorum, mahkemeye şimdiki adresimi verir isem onlarında eline geçer, bunu engellemenin herhangi bir yolu varmı?
Bu forumu açanlara, cevap verenlere çok ama çok teşekkürler...
Kimseye adres vermek zorunda değilsiniz. Sizi kim tanık gösteriyorsa tebligat adresini de vermek zorunda.. Yada kolluk kuvvetleri aracılığı ile bulacaklar sizi.
Hem neden tanık olmak için özel bir çaba sarfediyormuşsunuz gibi hissediyorum. Sizi tanık olarak yazdırmışlarmı ?
Tam tersi olaylardan olabildiğince uzak olmak istiyorum, dava kasımın 14 ünde şu ana kadar herhangi bir tebligat eski adresime gelmemiş...
Sadece benim yerimi öğrenmek için böyle bir yola başvururlarmı diye paranoya halindeyim..
Huzur falan kalmadı...
İnanın sisteme güvensem hakaret davası, tehdit davası açmayı bile düşündüm, ama kime neyi nasıl ispatlıyacağım..
İspatladım ne olacak para cezası, tecil...
İnsanların ayaklarına sıkıyorlar 2 ay 3 ay yatıyorlar...
Neyse teşekkürler dardayım, tüm yazılarını okudum özellikle cep telefonu dökümü ile ilgili olanları bayağı uğraşmışssın...
Herşey gönlünce olsun...
Alıntı:
Tam tersi olaylardan olabildiğince uzak olmak istiyorum, dava kasımın 14 ünde şu ana kadar herhangi bir tebligat eski adresime gelmemiş...Sadece benim yerimi öğrenmek için böyle bir yola başvururlarmı diye paranoya halindeyim..Huzur falan kalmadı...
İnanın sisteme güvensem hakaret davası, tehdit davası açmayı bile düşündüm, ama kime neyi nasıl ispatlıyacağım..
İspatladım ne olacak para cezası, tecil...İnsanların ayaklarına sıkıyorlar 2 ay 3 ay yatıyorlar...Neyse teşekkürler dardayım, tüm yazılarını okudum özellikle cep telefonu dökümü ile ilgili olanları bayağı uğraşmışssın...
Herşey gönlünce olsun...
Rica ederim görevimiz.. Rahmetli İsmet İnönü derki " BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA OLMAYANLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" tüm çabalar adalet için.. Herkese adalet için.. Sisteme güvenmezseniz sizde diğer sistemin bir parçası olursunuz..