-
Vekalet
İyi günler,
Bir aracım vardı.2004 senesinde satmak istediğimde eşim şirket adına alabileceğini söyledi (ücretini aldım) Ben de eşime genel bir vekaletname verdim(en büyük hata) almaya,satmaya,adıma her türlü işlemi yapabilir şeklinde ama eşim 4 sene kullanmasına karşın aracın satışını şirket üzerine almadı çünkü borçluydu ayrıca bu vekaleti kullanarak şirket adına bankadan çek koçanı almış banka da rehin koymuş 4 sene sonra öğrendim.Bu sene aracı başka bir ile mal karşılığı sattığını öğrendiğimde ben de tepki gösterdim ve araçtaki rehini kaldırp acilen benim üzerimden almasını istedim.Evet banka rehnini kendi arabası üzerine kaydırdı ancak vergi borçları 1600ytl tutmuştu arabayı şehir dışına verdiği kişi de vergileri ödemeye yanaşmıyordu eşimde .(halbuki eşim hatalı 4 sene onun şirketinde kullanıldı araba)
Şimdi başka bir ildeki satıcı araba vergisini ödemeyip üzerine almıyor. Ben bu şahısları eşimden gizli buldum ve adamlarla görüştüm. Eşime defalarca satışı üzerine vermesini söylediklerini ama dinletemediklerini onlarında aracı galericiye verdiğini galericinin satışı almak için üzerlerine baskı yaptığını anlattılar.(eşim vergi borcunu onlara ödetmek için satışı vermiyordu onlara anlaşılan)
Ben de vergi borcunu ben de ödeyemem ama bir kısmını paylaşalım yeterki üzerimden çıksın diyerek eşimin vekaletini azlederek onlara vekalet gönderdim.SÜRELİ ve SADECE SATIŞ için. Ancak hala satışı yapmamışlar ,vergiyi ödememişler demekki paranın tamamını istiyorlar benden .eşim onlara vekalet filan vermemiş sadece aralarında mal karşılığı arabayı vererk adi kağıda sözleşme yapmışlar bunu öğrendim.Ne yapabilirim? Teşekkürler...