Vergi Borcu ve Evlilikte Haciz
Selam ben 1998 senesinde 4 ortak olarka ir ltd şirketi kurdum ve şirkette mesul müdür olarak gozukuyordum. 2000 yılının şubat ayında noter aracılığıyla şirkette bulunan tüm hisselerimi tüm hak ve hukuki yükümlülükleri pasif ve aktifleri ile devrettim. Ama ortaklarım bu devri ne ticaret sicile işletmişler nede beni mesul müdürlükten çıkarmışlar. Bugün itibari ile şirket tasfiyede olmasına ramen toplam borç 240.000 ytl gözüküyor. Sormak istediğim soru şu ; Haziran ayında evlenmeyi düşünüyorum ben evlendikten sonra eşimin ailesi tarafından alınan yada eşimin kendi kazancı ile aldığı araba veya ev gibi mallara benim bu şirket müdürlüğünden dolayı üzerime kalan borç için herhangi bir haciz gelirmi bunu nasıl önleyebilir nasıl bir yol takip etmeliyim.
Teşekkür ederim.
Re: Vergi Borcu ve Evlilikte Haciz
Merhaba , benim de eşimin ltd borçlarından dolayı çok avukata danışmışlığım var:Kısa ve öz ltd şirketinizin vergi alacaklarından siz,eşiniz,eviniz,eşinizin maaşı,mal varlığıv vs. etklilenirsiniz.Şirketinizin kaşesini basarak yaptığınız borçlardan eşiniz etkilenmaz.Saygılar