Sabıka kaydı 5 yıl içinde siliniyor mu?
hepinize iyi günler;
2005 yılında 'kasten yaralama' suçu işledim 2 sene süren mahkeme ve yargıtay sürecinden sonra verilen 3 sene 1 ay 15 gün ağır hapis cezası onaylandı,yaklaşık 1 senedir cezamı infaz ediyorum,şu an açık ceza infaz kurumunda kalan son bir senelik cezamı infaz ediyorum.infaz sürem bitinceye kadar da hak mahrumiyeti cezası aldım infaz tarihim 2010 da bitiyor,kendim sınıf öğretmenliği mezunuyum cezaevine gitmeden önce göreve başlamamıştım.
şimdi cezam bittikten sonra görev alabilirmiyim ,sabıka, sicil silinirmi,eğer silinirse ne zaman silinnir yanıtlarınızı merakla bekliyorum.
şimdiden teşekkürler..
Re: Sabıka kaydı 5 yıl içinde siliniyor mu?
Alıntı:
kubixxy24 rumuzlu üyeden alıntı
hepinize iyi günler;
2005 yılında 'kasten yaralama' suçu işledim 2 sene süren mahkeme ve yargıtay sürecinden sonra verilen 3 sene 1 ay 15 gün ağır hapis cezası onaylandı,yaklaşık 1 senedir cezamı infaz ediyorum,şu an açık ceza infaz kurumunda kalan son bir senelik cezamı infaz ediyorum.infaz sürem bitinceye kadar da hak mahrumiyeti cezası aldım infaz tarihim 2010 da bitiyor,kendim sınıf öğretmenliği mezunuyum cezaevine gitmeden önce göreve başlamamıştım.
şimdi cezam bittikten sonra görev alabilirmiyim ,sabıka, sicil silinirmi,eğer silinirse ne zaman silinnir yanıtlarınızı merakla bekliyorum.
şimdiden teşekkürler..
Adlî sicil bilgilerinin silinmesi
MADDE 9. — (1) Adlî sicildeki bilgiler;
a) Cezanın veya güvenlik tedbirinin infazının tamamlanması,
b) Ceza mahkûmiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık,
c) Ceza zamanaşımının dolması,
d) Genel af,
Halinde Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce silinerek, arşiv kaydına alınır.
(2) Adlî sicil bilgileri, ilgilinin ölümü üzerine tamamen silinir.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Sizin memnu haklarınız anladığım kadarı ile cezanızı tamamlanıncaya kadar yasaklı ceza bitin ce otomatikman memnu haklarınızı almanız lazım.Normalde 1 seneden fazla ceza memuriyetinize engel bir hal.Bu konuda bir avukattan yardım almanızı öneririm.Saygılarımla.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler;
cezanın infazından sonra silinebildiğinde mutabıkız,ama galiba arşivde gözüküyomuş bu problem yaratır mı?. Yani bizim adliyeye gidip ' adli sicil kaydı bulunamamıştır' belgesini alabilmemiz duruma kafi değilmi? veya bu belgede arşivde kaydımızın olduğuna dair bir yazı mı var?
Alıntı:
kubixxy24 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle cevabınız için teşekkürler;
cezanın infazından sonra silinebildiğinde mutabıkız,ama galiba arşivde gözüküyomuş bu problem yaratır mı?. Yani bizim adliyeye gidip ' adli sicil kaydı bulunamamıştır' belgesini alabilmemiz duruma kafi değilmi? veya bu belgede arşivde kaydımızın olduğuna dair bir yazı mı var?
Muhtemelen arşiv kaydın da çıkar.
Arşiv kaydı vardır diye bir ifade yer alır.
sabıka/arşiv kaydı öğretmenliğe engel mi?
hepinize iyi günler;
şimdiden teşekkürler..
Re: sabıka/arşiv kaydı öğretmenliğe engel mi?
ya lütfen birisi cvp yazabilir mi