Ailemin evine 35. Madde tebligati gitmiş
Yurtdisinda yasiyorum, eskiden kalan bir takim borclarim yuzunden ailemin oturdugu eve 35. madde cikartmislar. Ben Turkiyedeyken ailemle birlikte degil baska bir sehirde kendi evimde oturuyordum muhtarlik kaydim da kendi oturdugum sehirdeki muhtarlikta idi. Ailem bana kefil felan da degil.
Ogrenmek istedigim ailemin evine icraya gelebilirlermi?
Bu 35. maddenin asil anlami nedir.
Re: Ailemin evine 35. Madde tebligati gitmis
ADRES DEĞİŞTİRMENİN BİLDİRİLMESİ MECBURİYETİ
MADDE 35 - Kendisine veya adresine kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış olan kimse, adresini değiştirirse, yenisini hemen tebliği yaptırmış olan kaza merciine bildirmeye mecburdur. Bu takdirde bundan sonraki tebliğler bildirilen yeni adrese yapılır.
Adresini değiştiren kimse yenisini bildirmediği ve yeni adres tebliğ memurunca da tespit edilemediği takdirde, tebliğ olunacak evrakın bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına ve diğer nüshası da tebliği yaptıran kazai merciin divanhanesine talik edilir ve eski adresin kapısına talik tarihi, tebliğ tarihi sayılır. (Değişik 2. fıkra: 4829 - 19.3.2003 / m.11) Adresini değiştiren kimse yenisini bildirmediği ve yeni adres tebliğ memurunca da tespit edilemediği takdirde tebliğ olunacak evrakın bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına asılır ve asılma tarihi, tebliğ tarihi sayılır.
Müteakip tebliğler, yalnız o kazai merciin divanhanesine talik suretiyle yapılır. (Değişik 3. fıkra: 4829 - 19.3.2003 / m.11) Bundan sonra eski adrese çıkarılan tebliğler muhataba yapılmış sayılır.
(Ek fıkra: 3220 - 6.6.1985) Daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, taraflar arasında yapılan, imzası resmi merciler önünde ikrar olunmuş sözleşmelerde belirtilen adresler ile kamu kurum ve kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına, ticaret sicillerine ve esnaf ve sanatkârlar sicillerine verilen en son adreslerdeki değişiklikler hakkında da bu madde hükümleri uygulanır.
-----------
Gelirler.. Ancak aileniz istihkak iddiasında bulunarak haczedilen mallar üzerindeki haczi kaldırtabilir..
Adres degisikligimi muhtar kaydimi alip tasindigim yerdeki muhtarliga zaten goturdum, babamgilin evine neden yolluyorlar 35. maddeyi? Bundan sonra ne olacak?
Babamın evine icraya gidebilirler mi?
1,5 senedir yurdisinda yasiyorum. Eskiden kalan borclarim icin babamin evine 35. madde tebligati gitmis. Turkiyedeyken ben baska bir sehirde ikamet etmekteydim. Muhtarlik kaydimda kendi oturdugum sehirdeki muhtarliktaydi (babamgilin muhtarinda degil) ama yinede babamin adresine 35. madde cikmis.
Simdi durum ne, ne olacak bilgi verirseniz sevinirim,
Re: Babamin evine icraya gidebilirlermi?
baban senin kefilinmiydi o borctan dolayı
babanların malı haczedilmediyse eger sorun yok haczedilmisse istihkak iddasında bulunup dava acıcak
sadece tebligat gelmisse itirazda bulunsuun
Re: Ailemin evine 35. Madde tebligati gitmiş
Ortada henuz haciz yok, daha onceleri normel tebligat yolladilar bizimkiler almadionlarla birlikte yasamadigim icin, muhtar kaydimda baska sehirde postaci 21. maddede yapamadi ama simdi 35. madde cikartilmis, bu durumda ne yapmamiz gerek bilen varmi
Re: Babamın evine icraya gidebilirler mi?
Hayir babam yada baska birisi benim kefilim degildi.
Re: Ailemin evine 35. Madde tebligati gitmiş
Babam bu gun Adana nobetci icra mudurlugune itiraz dilekcesiyle basvurdu, benim Adanada onlarla birlikte oturmadigimi yaklasik 3 yil once muhtarlik kaydimi alarak izmir'e tasindigimi, 1,5 yil kadar oncede yurtdisna yerlestigimi beyan etti, borcun kendisiyle alakasinin olmadigini bildirdi. Bundan sonraki isleyis ne olur?