Cevap: İnternet Üzerinden Satış
mastrangulo arkadaşım, internet satışları ile ilgili vergiler vs. ile ilgili bir gelişme var mı ?
Çok memnun olurum anlatırsan yaşadıklarını, ben de de aynı durum söz konusu.
Bu tip durumda maliye beş yıllık hesap hareketlerini incelemeye alır. Bunların satış olduğunu tespit ederse size ciddi boyutlara varacaK CEZALAR kesilecektir. öyle usulsuzluk cezasıyla geçiştirilmez.
400 000 tl ciro üzerinden 50 000 tl vergi cezası yedim. yurtdışından online oyun alıp evden internet üzerinden satıyordum. fatura geliyordu ama kdv yok. gelse ne olacak ve ingilizce.
2006 da başladım ufak ufak. iş yeri açsam giderleri karşılayamacak kadar kazanıyordum. e yaşımda 18 di iş yeri açamazdım. 2008 e kadar 1-2 yıl evden çalıştım. 2008 de eleman tutmam gerekti ve küçük bir büro açtık. 1-2 ay sonra bu yazı geldi. geçmişe gittiler.
yukardaki cezayı yedim. 20 ödedim faizine gitti param da bitti sonra 2011 de af çıktı taksitlendirdim yine ödeyemedim.
aldı başını gitti.
bir muhasebeciye sormuştu ailem birşey olmaz iş yeri açar kayda geçer demişlerdi. yok yere başımıza bu iş geldi. devletten nefret ediyorum bu yüzden. her yerde vergi borcu karşıma çıkıyor. şuan bir dükkanım da var internet cafe. hayatımı kararttı.
bana muhasebecim ve diğer herkes dava açsan birşey olmaz herşey kayıtlı banka hesaplarında vs dediler ben de onları dinledim uğraşmadım.
keşke kabul etmeyip dava açsaydım 2-3 yıl gecikse dahi bana zaman kazandırırdı mevcut işlerimi büyütmek için. nakit kaybım olmazdı.
böyle birşeyle karşılaşırsanız işi yokuşa sürebildiğiniz kadar sürün avukatla görüşün.
merhaba internetten evde yaptığım süs eşyalarını 10 15 günde gelen sipariş ile satıyorum, yaptığım işin kazancı sürekli değil, işçi çalıştırmıyorum, işyerim yok, motorlu aracım yok, iş zaman zaman geliyor, vergi dairesine bildirmem gerekirmi