Patentli Malımı İthal Etmeleri Hakkında İzlenecek Yol
Öncelikle Tüm Avukatlarımıza ve Ziyaretçilerimize Vakit Ayırdıkları İçin Teşekkür Ederim..
Bankacılık sistemi üzerine, 8. ayda TPE ( Türk Patent Enstitüsü ' ne ) ' ye bir patent başvurusunda bulundum. Geliştirmiş olduğum sistemim, özel bir bankacılık ürünüdür. Patent başvurumuz olumlu sonuçlandıktan sonra, Patent dosyamızın araştırmasının yapılması için, Avrupa ' ya Patent araştırma ofisine gönderilmiştir. Patent sonucunu beklerken, piyasa da patent kapsamımıza giren ( sistemimizin sadece başlangıcı ) ürünlerin, AB üyesi ülkelerden ithal edildiği ve satıldığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine, Patent ofisiyle araştırma yapılarak, ürünün ülkemiz sınırlarına yeni getirildiği ve faturasız olarak pazarlandığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine, satışı gerçekeleştiren kişilere ihtarname gönderilmiş olup, 5 iş günü içerisinde satışa son verilmeleri konusunda kişiler ihtar edilmiş, bilgilendirilmiştir..
Bu kişilerin, ihtarnamede verilen süre içerisinde satışa son vermemeleri ve satışa devam etmeleri durumunda, ticari mahkemeleremi dava açacağız ? Ayrıca ortalama olarak 1 kişiye açılacak olan davanın tahmini maaliyeti nedir acaba ? Çünkü mevcut durumda noter aracılığıyla ihtarname gönderdiğimiz 15 kişi mevcuttur. Ayrıca, bir kişiye açacağımız davayı kazanmamız durumunda, diğer satış yapan, ihtarname gönderdiğimiz kişilere de dava açdığımızda, ilk kazandığımız dava örnek teşkil edecekmidir ?
Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Forumda arama yapmama rağmen patentli ürünler hakkında bilgiye rastlayamadım.
Saygılarımla.
Re: Patentli Malımı İthal Etmeleri Hakkında İzlenecek Yol
8.ayda patent başvurusunda bulundunuz hemen onay çıktı mı?
ben marka başvurumu 8 aydan önce alamadım, patenti 3 ayda aldınız mı?
patent davaları uzun sürer, masraflı iştir , ayrıca ufak değişiklikler varsa patenti pas geçebilirler.