E-mail Toplama ve Yollama
15 dkk ya aşkındır aradım fakat butip bir soruya raslayamadım şayet varda yenisini açtıysam mazur görün.Merak ettiğim şu: Bildiğiniz üzere sitelerden çeşitli email toplama programları var ayni şekildede bu toplu email yollama programları fazlasıyla mevcut yasal olup olmadığını bilmeyerek bende bu yola başvurarak sitemle alakalı olan emailler toplayarak bilgilendirme toplu e-postalat yolladım Fakat bugün bana böyle bir eposta geldi:
..........com adresli web sitenize, tarafımca veya firma yetkilileri tarafından yapılan herhangi bir üyelik bulunmamasına rağmen, .........com adresli web sitenizin reklam veya tanıtımını içeren e-postalar alıyoruz
Bu uygulamanızın T.C. Yasaları üzerinde suç olarak değerlendirildiğini hatırlatarak ;
............com Adresli web sitemize bağlı tüm e-posta adreslerini e-posta listenizden çıkartmanız gerekliliğini avukatlarım nezninde rica ederim ...
Yolladığım e-postalar kesinlikle spam değildir tamamen bildiri amaçlıdır.Sizce yaptığım suçmu değilmi?
Teşekkürler ve iyi çalışmalar.
Re: E-mail toplama ve Yollama
............com adresli web sitesine bağlı tüm e-posta adreslerini e-posta listenizden çıkartmazsanız yasal açıdan zor durumda kalırsınız.
Alıntı:
Baskatip rumuzlu üyeden alıntı
15 dkk ya aşkındır aradım fakat butip bir soruya raslayamadım şayet varda yenisini açtıysam mazur görün.Merak ettiğim şu: Bildiğiniz üzere sitelerden çeşitli email toplama programları var ayni şekildede bu toplu email yollama programları fazlasıyla mevcut yasal olup olmadığını bilmeyerek bende bu yola başvurarak sitemle alakalı olan emailler toplayarak bilgilendirme toplu e-postalat yolladım Fakat bugün bana böyle bir eposta geldi:
.........com adresli web sitenize, tarafımca veya firma yetkilileri tarafından yapılan herhangi bir üyelik bulunmamasına rağmen, ..........com adresli web sitenizin reklam veya tanıtımını içeren e-postalar alıyoruz
Bu uygulamanızın T.C. Yasaları üzerinde suç olarak değerlendirildiğini hatırlatarak ;
............com Adresli web sitemize bağlı tüm e-posta adreslerini e-posta listenizden çıkartmanız gerekliliğini avukatlarım nezninde rica ederim ...
Yolladığım e-postalar kesinlikle spam değildir tamamen bildiri amaçlıdır.Sizce yaptığım suçmu değilmi?
Teşekkürler ve iyi çalışmalar.
Re: E-mail Toplama ve Yollama
Yaptığım hareketten yola çıkacak olursak kullanılan programlarda yasal değil yaptığım bilgilendirmelerde....? Doğurumudur?
Spam konusunda malesef yasal bir düzenlememiz bulunmuyor, o nedenle yaptığınız suç değil..Ancak kişilerin size bildirimde bulunmasına rağmen kendilerine mail atmaya devam ederseniz diğer bir üyemizin dediği gibi sorun yaşayabilirsiniz..
Alakanız için teşekkürler.
Eger atılan mailin altına, mail listesinden çıkmak için gibi bir link koyarsanız suç olma durumu ortadan kalkıyor diye biliyorum. İş yerlerinde sırf bu işi yapan insanlar var. Reklam amaçlı bir şekilde, bir hamlede tanımlı on binlerce adrese reklam maili atıyorlar.
Alıntı:
erdogan guler rumuzlu üyeden alıntı
Eger atılan mailin altına, mail listesinden çıkmak için gibi bir link koyarsanız suç olma durumu ortadan kalkıyor diye biliyorum. İş yerlerinde sırf bu işi yapan insanlar var. Reklam amaçlı bir şekilde, bir hamlede tanımlı on binlerce adrese reklam maili atıyorlar.
Kesinlikle mantıklı sonuçta benim posta kutumada alakasız yüzlerce email görüyorum hiçbirine üye olmamama rağmen.... Postalarını almak istemediğim adresleride engelleyebiliyorum Link konusu aklıma gelmedi ama mantıklı bunu kayda alacağım teşekkürler.
Bir kişiye rahatsız edici olarak SMS gönderemeyeceğiniz veya sokakta konuşamayacağınız gibi, elektronik mektup da göndermemeniz gereklidir. Spamming konusunda yasal düzenleme bulunmadığından ve bu konuda herhangi bir gayret de bulunmadığından, ilgili mevzuat düzenlemesinin yakın zamanda çıkmayacağı açık ve nettir.