daha sonra talep edilirlirse hakimin vicdanınama kalmış oluyor...veya karşı tarafın itirazıylamı ret olunuyor..çalışmayan kişi ise madur olan.
Printable View
daha sonra talep edilirlirse hakimin vicdanınama kalmış oluyor...veya karşı tarafın itirazıylamı ret olunuyor..çalışmayan kişi ise madur olan.
ilk mahkeme derken boşanma davasını ve ilk duruşmasını mı kastediyorsunuz.
yoksa kesinleşmiş bir boşanma davası var da bu davadan sonra talep edilen nafakayı mı söylüyorsunuz?
evet boşanma davasının ilk duruşmasında talep edilmediği içinmiş...dava düşmesi neticesinde nafaka taleb edilirse olumlu olurmu acaba...olmayacaksa boşuna zaman kaybımı olur..fedakar ve sabırlı bir insan bu kişi....ama yıkılıyor bir taraftan...umut veren bilgili insanlar yok ne yazıkki..sizler bilgi verebilirmisiniz
Nafaka talebi boşanma davasının herhangi bir anında yazılı veya sözlü olarak yapılabilir. Karar verildiği zaman belirlenen nafaka talep anından itibaren geçerli olur.
Nafaka bağlanmadı mı yoksa nafaka talebi açıkça ret mi oldu?
Bağlanmamış olması karar verilmemiş olduğu anlamına gelebilir. Reddedildiği anlamına her zaman gelmez.
Birşeyleri yanlış anlamış olmalısınız.
Bahsi geçen mahkeme ile ilgili soru şurada:
https://www.hukuki.net/forum/showthre...847#post223847
Sn.turkuaz62 sorularını her gördüğü yere yapıştırıp parça parça sorduğundan ben bir araya toplamaya çalışırken ilgili soruları, yorgun düşüp atlamışım bu konuyu.
gerçekten ben bu mahkeme işinden ve avukatımın takibinden bir şey anlamış degilim beni degilde karşı tarafı idare ediyor gibi geliyor .müvekkili için çırpınması gerekirken olumsuzluklar içinde bırakıyor..ayrıca elden bir miktar para vermiştim onuda ilk etapta inkar yoluna daha sonra yarısını aldıgını daha sonrada,sonra hallederiz ibaresinde bulundu...davayı kendi başıma yapsam hem bir şeyler kapardım hemde hakimle görüşme konuşma şansım olurdu..avukatım mahkemede söz hakkıma müdahele ediyor .kendiside bir iki cümle ile geçiştiriyor..sesini duyurmuyor anlayamadım meseleyi...ben araştırıp avukatıma sunuyorum bilgilerimi oda bana bende biliyorum cevabını veriyor..mesela ben iki sene evimden çıkıp kirada kaldım .bunu kira bedeli olarak sunabilirmiyim mahkemeye.talep edebilirmiyim.avukatıma söyledim ama olamz hiç bir türlü demişti öylemi acaba...ilk mahkemeye girişimde nafaka taleb etmediğim için olmazmış..ahh.azl işinin riski olmasa azl ederim ilgilenecek işini iyi bilen bir avukat tutardımm..elimde parayı verdiğime dair belgede yok.. herşey benim aleyhime madur benim ama..kadın olarak..kafayı yiyecek duruma geliyorum bazen sinirlerim bozuluyor..başka şeyler düşünmeye çalışıyorum oda geçici ama...avrupada iranda dahi kadın hakları varmış ama niye bende tersi ..
Sizin mahkemede lehinize olacağı düşüncesiyle söylemek istedikleriniz aslında aleyhinize olabilir. Dolayısıyla ya avukatınıza %100 itimat edin ve dediği gibi davranın, ya da onu azledin yeni bir avukat bulun.
boşandıktan sonra madur eş nafaka talep etmese dahi mahkeme bağlıyormuş doğrumu acaba..
davayı yenilemede nafaka talebimiz kabul edilirmi ve tazminatımızı yüksek talep edewbilirmiyiz..beni tam bilgilendirebilirmisiniz avukat arkadaşlar saygılar