İş Yerinde Basit Cinsel Taciz
Öncelikle merhabalar;
Bir fotografçı esnaf arkadaşımız bayan müşterisinden dolayı cinsel tacizle suçlanıyor.
Bayanın suçlamasında arkadaşımızın fotograf çektiği esnada kendisini öptüğünü idda ediyor lakin arkadaşımız öpmediğini poz verdirdiği sırada bayanın yalnış anladığını falan söylüyor savcı da poz verdirmenin fotografçının şehevi kastını yansıttığını ifade etmiş. Lakin arkadaşımız bayandan poz verdirmek için izin almış.
Sizce bu davanın sonucu ne olabilir elbetteki hukuk kanıt bilimidir lakin hakim beyin düşüncesi ve üzerinde bırakılan izlenim çok öenmli diye düşünüyoruz acaba ceza alırmı yardımlarınız bekliyoruz.
Re: İş Yerinde Basit Cinsel Taciz
Poz verdirmenin neresinde '' öpme pozisyonu'' olduğu burada çok önemli. Poz verdirmekle öpme arasında ki ilniyet nedir ?
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Poz verdirmenin neresinde '' öpme pozisyonu'' olduğu burada çok önemli. Poz verdirmekle öpme arasında ki ilniyet nedir ?
bayan diyorki beni öptü yalnız olay şu şekilde gelişmiş arkadaş fotograflarını çekmiş bayan beyenmemiş 2. kez stüdyoya girmişler dolayısı i,le bayandan müsade alarak poz verdirmeye başlamış yani saçını düzeltmiş belinden tutup yönünü falan değiştirmiş o esnada başını düzeltirken bayan birden kendini geri çekmiş ve 2. kez birkaç fotograf çekildikten sonra birdaha istememiş tabi fotografları seçmişler bayan 2. kez çekildiği pozlardan 2 adet fotograf yaptırmış arkadaşımızda acaba beni yalnışmı anladı diye bayandan eyer yalnış anladıysa özür dilediğini ifade etmiş bayanda önemli değil diyip parasını ödeyip çıkmış sonrada malum mevzuatlar gelişmiş
Alıntı:
kosta rumuzlu üyeden alıntı
bayan 2. kez çekildiği pozlardan 2 adet fotograf yaptırmış arkadaşımızda acaba beni yalnışmı anladı diye bayandan eyer yalnış anladıysa özür dilediğini ifade etmiş bayanda önemli değil diyip
Bence işin kilit noktası burası!!! ;)
Şikayetçinin şikayetini ispat etmesi lazım, bunun için tanık veya arkadaşınızın ikrarının olması lazım ki anlattığınız duruma göre şikayetçinin böyle bir delili yok,dolayısıyla dava reddedilecektir diye düşünüyorum.
Alıntı:
luca rumuzlu üyeden alıntı
Şikayetçinin şikayetini ispat etmesi lazım, bunun için tanık veya arkadaşınızın ikrarının olması lazım ki anlattığınız duruma göre şikayetçinin böyle bir delili yok,dolayısıyla dava reddedilecektir diye düşünüyorum.
Zaten arkadaşımızın iş yerinde çalışan elemanlarıda varmış gerçi ifadesinde söylememiş ama sanırım bayanın ifadesinde yer alıyorlarmış.
acaba ceza alırmı yada ceza alması durumunda paraya dönüştürülebilirmi ?
Alıntı:
kosta rumuzlu üyeden alıntı
acaba ceza alırmı yada ceza alması durumunda paraya dönüştürülebilirmi ?
İş yerinde çalışan elemanların söyleyecekleri önemli.. Öptü derlerse ceza alır tabiki:)
Bildiğim,gördüğüm kadarıyla fotoğraf stüdyolarında çekim sırasında çeken ve çekilenden başkası olmuyor genellikle.
İşyerinde çalışanlar şahitlik yapması durumunda öprü diyebileceklerini sanmıyorum,ama öpmedi de diyemeyeceklerdir herhalde.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim,gördüğüm kadarıyla fotoğraf stüdyolarında çekim sırasında çeken ve çekilenden başkası olmuyor genellikle.
İşyerinde çalışanlar şahitlik yapması durumunda öprü diyebileceklerini sanmıyorum,ama öpmedi de diyemeyeceklerdir herhalde.
Bu durumda ceza alınabilmesi için ikrar dan başka bir yol kalmıyor, e ikrar da etmeyeceğine göre dava reddedilecektir :)