İş Akdi Fesih Sonrası - Özel Bir Durum
17 ekim 2008 tarihinde noterden iş akdimi fesih ettim.noter fesih kağıdının en erken 22 ekim 2008 tarihinde işverene ulaşabileceğini söyledi.ben ise 20 yada 21 ekim de başka bir iş yerinde işe başlayacağım ve yeni işe başlayacağım yere eski iş yerimi bıraktığımı ve ilişkimin kalmadığını söyledim.bu durumda eski işyerim 22 ekim tarihinden önce beni sgk ya ilişkimin kesildiği ile ilgili bir bildirim yapmaz çünkü noterden çekmiş olduğum iş akdimin fesih kağıdı ancak o gün ellerine geçer.sorum şu olacak:yeni iş yerim ben işe başlamadan yada başladığım gün sgk ya "sigortalılık tescil kaydı" yaparmı?eğer ay sonu yada 3-5 gün sonra yaparsa çalışmadığımı görecek problem yok,ancak 22 ekim tarihine kadar yaparsa halen eski işyerimle bağım olduğunu anlayacak bu durumda beni işe almayacak.!!ne yapmalıyım?
Re: İş Akdi Fesih Sonrası - Özel Bir Durum
Ayrıldığınız işyerinde kaç yıldır çalışıyordunuz?
Normalde yeni işyerinizin siz işe başlamadan 1 gün önce ertesi gün için işe giriş bildirgenizi vermesi gerekir.
"1 gün önce ertesi gün için işe giriş bildirgenizi vermesi gerekir"yazmışsınız.bu durumda benim eski işyerim sgk ya daha çıkışımı vermediğinden,yeni iş yerim bunu görebilirmi?çünkü ben eski işyerimle hiçbir bağımın kalmadığını söyledim.
sayın Erdoğan hocam;"Normalde yeni işyerinizin siz işe başlamadan 1 gün önce ertesi gün için işe giriş bildirgenizi vermesi gerekir" demişsiniz tabi bu yeni işe giriş için yeni işverenin yapması gereken.Ya eski işveren ne yapmalı?işten çıkışlar günlük olarakmı,aylık olarakmı bildiriliyor sgk ya?
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=43359
İşveren, hizmet akdi sona ermiş olan sigortalı hakkında üç nüsha işten ayrılma bildirgesini tam ve eksiksiz olarak düzenleyip, 15 gün içinde, bir nüshasını Türkiye İş Kurumu'nun ilgili ünitesine , bir nüshasını sigortalı işsize vermek ve bir nüshasını da işyerinde saklamakla yükümlüdür.
İşten ayrılma bildirgesinde yanlış veya eksik bilgi bulunması nedeniyle sigortalı işsize yapılacak haksız ve fazla ödemelerden işveren sorumlu tutulur.
İşten ayrılma bildirgesini kuruma vermeyen işverene her bir fiil için ayrı ayrı 25/8/1971 tarihli ve 1475 sayılı İş Kanununun 33 ncü maddesine göre sanayi kesiminde çalışan on altı yaşından büyük işçiler için uygulanan aylık asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası uygulanır.