-
Temyize Başvurma
Merhaba,
Kardeşim adam öldürme suçundan 32 yıl mahküm oldu. Burada dava sürecini fazla detaya inmeden bahsedeyim.
.Sanık durumunda 3 şüheli var. Son mahkemeye kadar savcı kardeşime beraat talep etmesine rağmen, hakim kardeşimi şuçlu buldu.
Sormak isteğim konular için sizden yardım istiyorum.
1. Dava manisa ağırcezada görüldü, Temyiz dilekçesini için buradaki avukatlar yardımıylamı yoksa Ankaradaki avukatlardan yardım almamız uygun olur.
2. Temyizde gerçekten dosyanın dikkate alınması için nelere dikkat edilmeli. Çünkü evinde cinayet silahı bulunan ve bunu gizleyen ve olay yerinde olmadığını ifade eden zanlı beraat ederken orada olduğunu öldüreninde evinde silah bulunan olduğunu söyleyen kardeşim hüküm yedi. .....
3. En önemlisi temyizde davanın tekrar açılmasını sağlayacak ve yargılamadaki hukiki açıkları çok iyi görebilen Manisada veya Ankarada hangisi uygun ise avukattan yardım istiyorum. Mahkeme 3 gün oldu biteli çok acil yardım istiyorum.
-
Re: temyize başvurma
Süre Az Olduğu Için Acil Cevap Bekliyorum
-
Re: Temyize Başvurma
Öncelik ile geçmiş olsun.Sorularınıza gelince yargıtay da ki temyiz duruşmaları dosya üstünden yada duruşmalı (mürafalı) olarak yapılmaktadır.Alınan ceza miktarı yüksek olduğu için dosyanız otomatik olarak yargıtaya gidecek.Maddi durumunuz nedir tam bilememek ile beraber temyiz duruşmasının mürafalı olarak yapılmasını talep etmenizi öneririm .Mürafa talebiniz olunca temin ettiğiniz avukat yargıtay daki duruşmaya katılabilir.Dosyanız duruşmalı olarak incelenir böylelik ile kendinizi daha iyi anlatır ve savunabilirsiniz.eğerki bunlara gücünüz yok ise iyi bir avukat aracılığı ile sağlam bir savunma ve hitap ile itiraz dilekçenizi tamamlar ve karara gereken itirazı yaparsınız.Şunu bilmenizi isterim mahkeme nin her zaman savcının taleplerine uymak zorunluluğu yoktur.
Sitemizden avukat tavsiyesinde bulunulamaz sn.gunesizmir.YÖNETİM
-
Re: Temyize Başvurma
Önce cevabınız için teşekkür ederim. Kardeşime yardım daha zorlaştı sanırım.
Birkaç soru sormak istiyorum.
1. Yargılama süresince Baro tarafından verilen avukat ile savunma yapıldı. Böyle ağır cezalık davalar için Avukat tutmak savunmanın etkinliği açısından daha iyi olurmuydu. (Birde hakimler üzerinde etkisi olurmuydu)
2.Temyizden davayı döndürebilmek için 2 seçenek var anladığım kadarıyla,
dilekçe ile etkili bir savunma ve itiraz etmek ve Duruşmalı temyiz. İnsan özgürlüğünün hiçbirşeyle ölçülemeyeceğini bilsemde maddi durum ile ilgili sormak istiyorum. Temyizden dönerse muhakkak avukat tutacağim.
---Etkili savunma dilekçesini iyibir avukat yardımıyla yazdırmanın ücreti ne olur.
---Duruşmalı temyiz için ne kadar ücret istenir. Bunları biraz sıkılarak yazıyorum. tahmini bir cevap bulabilirsem sevinirim.
yardımlarınız için teşekkür ederim