-
İskan Ruhsatı
Saygıdeğer forumdaşlar ben geçen hafta bir kooperatif dairesi satın aldım.Kooperatife bir sonraki ay yerleşmeye başlanacak.Tapuya devri için gittiğimde bana kat irtifakı tapusunu devrettiler.Alan arkadaşla başka borcu olmadığından dolayı anlaştık sorun yoktu.Ama belediyeye bunları kayıt için götürdüğümde bu binanın iskan ruhsatı varmı diye sordu bende bu işlerden hiç anlamadığımı herkeze birçok şeyi sorduğum halde bunu bilmediğimi soyledim.Bana iskan ruhsatı eğer yoksa daire başı 5/6binytl ödersiniz dedi(küçük bir ilde yaşıyorum)kooperatif 2blok ve 32daireden oluşan bir kooperatif.Benim sorum bu ruhsatla alakalı işlerin parasını bizmi ödüyoruz bunu devraldığım adamın ödeyip ödemediğini veyahutta yönetimin hallemesi gereken bir iş olup olmadığını nerden öğrenebilirim.Aldığım arkadaşında ben gibi fazla bilgisi yok bu konuda şuanakadar hertürlü borcunu ödemiş en sonda 30bin ytl kredi çekin bize parayı ödeyin başka para istemeyeceğiz demişler güya.Acaba iskan ruhsatıyla alakalı para bunun ve bundan önceki ödenenlerin içindemidir?cevabınız için şimdiden teşekkürler
-
Re: İskan Ruhsatı
değerli kerim 55,
siz henüz koopertif aşamasında ,arkadaşınızın üyeliğini devralmış gözüküyorsunuz.
bu aşamada ,kooperatif toplantılarına katılıp ,alınacak kararlar için oy kullanacaksınız.ne kararlar alınacak nasıl bir yol izlenecek onu biz bilemeyiz.
yapacağınız iş koopertifin daha önce toplanıp aldığı kararları ,kooperatif anamerkezinden elde edebilirsiniz.ve bilhassa anasözleşmeyi mutlaka edinin.
kat irtifak tapusu aldığınıza göre henüz tapu aşamsına gelinmemiş.tapu masraflarını siz üyeler bir araya gelip ödeyeceksiniz.(rakkamlar abartılı gibi)
yönetim bunu niye kendi ödesinki ,üyeler öder.yönetim ,üyelerin aldığı kararları icra etmekle mükelleftir.yönetimin bize 30 binytl ödeyin demesi biraz tuhaf
böyle bir karar alınmış mı? bunu genel kurul tutanaklarından okuyup öğrenebilirsiniz.yöneticiler aynı zamanda kooperatif üyesidir.anladığım kadarıyla kredi kullandıracaklar
netice .kooperatif merkezine giderek anasözleşmeyi ve daha önceki genel kurul tutanaklarını isteyin ve bunları okuyarak hangi aşamada ne tür kararlar alındığını öğrenebilirsiniz.bu tutanaklar ayrıca sanayi bakanlığında da olması gerekir