2 gün isstirat aldım ssk dan parasını nerden alıcam işyeri bunu kesicekmi
Printable View
2 gün isstirat aldım ssk dan parasını nerden alıcam işyeri bunu kesicekmi
aslında bu iş yerlerine göre değişiyor bazı işyerleri işyeri hekiminin verdiği 2 günü bile kesiyor kimi sskdan aldıgın 2 günü bile veriyor aslı bu sayın bilgili bizleri aydınlatır
Raporlu olunan günler için ödemeyi Sosyal Güvenlik Kurumu yapar,işveren raporlu olunan günler için ücret ödemesi yapmaz.(İstisna bazı işverenler yapmakta çok az da olsa sayıları)
Sosyal Güvenlik Kurumu ise 2 güne kadar olan rapor süreleri için ödeme yapmaz.
Yani 2 günlük rapor alan kişi bu günler için herhangi bir yerden herhangi bir ücret alamamaktadır.
Hafta tatili ücreti
MADDE 46. - Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63 üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmidört saat dinlenme (hafta tatili) verilir.
Çalışılmayan hafta tatili günü için işveren tarafından bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücreti tam olarak ödenir.
Şu kadar ki; ( BURAYA DİKKAT?????? )
a. Çalışmadığı halde kanunen çalışma süresinden sayılan zamanlar ile günlük ücret ödenen veya ödenmeyen kanundan veya sözleşmeden doğan tatil günleri,
b. Evlenmelerde üç güne kadar, ana veya babanın, eşin, kardeş veya çocukların ölümünde üç güne kadar verilmesi gereken izin süreleri,
c. Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri,
Çalışılmış günler gibi hesaba katılır.
Zorlayıcı ve ekonomik bir sebep olmadan işyerindeki çalışmanın haftanın bir veya birkaç gününde işveren tarafından tatil edilmesi halinde haftanın çalışılmayan günleri ücretli hafta tatiline hak kazanmak için çalışılmış sayılır.
Bir işyerinde işin bir haftadan fazla bir süre ile tatil edilmesini gerektiren zorlayıcı sebepler ortaya çıktığı zaman, 24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebeplerden ötürü çalışılmayan günler için işçilere ödenen yarım ücret hafta tatili günü için de ödenir.
yani benim anladığıma göre erdoğan bey 2 gün kesilir diye olamaz.zaten kanunen de benim anladığım bu saygılarımla
Anlamak için baktığınız yer İş Kanunu nun hafta tatili ücretini düzenleyen maddesi.
Raporlu olunan süreye ilişkin ücret ödemesinden bahsedilen kısmı neresi göremedim sn.zevgarlı.
Alıntıladığınız maddeye göre;
çalışan öreneğin pazartesi,salı günü raporlu ise,bu raporlu olunan süreler hafta tatiline hak kazanılmasını engellemez.Rapor almak yerine 2 gün işe gelememiş olsaydı,çalışan hafta tatiline hak kazanamayacağı için maaşından 3 günlük kesinti yapılacaktı.
Raporlu olunan süre için işveren prim ödemez ve o günler için çalışılmadığından ücret ödemesi de yapmaz.(genellikle)
Raporlu olunan süre için geçici iş göremezlik ödeneği SGK tarafından yapılır.
SGK 2 gün rapor için ücret ödememektedir.
Yani arkadaşımız 20 gün raporlu olsaydı SGK nın ödeyeceği 18 günlük iş göremezlik ödeneği olacaktı.
erdoğan bey ben zaten sgk öder demedim benim anladığım bu kanundan 1haftaya kadar işyeri bu raporun karşılığını öder,düşüncesindeyim.bu kanunun c maddesi gereği sgk zaten 1 haftaya kadar olan raporları ödemiyor.işçi olarak hep bu şekilde ödemelerle karşılaştım.saygılarımla
Raporlu olan kişinin sigortası ödenmez.Aldıgı istirah parasını'da sgk öder yani işvereni baglamaz.2 gün rapor ne işveren nede sgk tarafından ödenmez.Birde ne kadar istirahat alırsanız alın sgk bunun 2 gününü daima keser.Sy bilgili hepsini cevaplamış dikkatli okursanız
ben yorum yapmadım burada ben karıştırıyor olabilirim prim ödemesinden bahsetmiyorum.işverenin işçiye yapılması gereken ücretten bahsediyorum. Belki de burada bir karışıklık oldu kanaatimce.Ben sadece kanunda yazan maddeye ve bundan önceki işveren uygulamalrını dile getirdim.eğer başka insanları yanlış yönlendirdiysem özür dilerim .ilgi ve alakanıza teşekkürler ederim.saygılarımla tekrar özür dilerim.
peki sgk rapor paralarını ödemeye kaçgünden başlıyor? benim 3 günlük raporum var, 2 gününü de kesiyorsa bana sadece 1 günlük mü ödeme yapar?