Evimiz bitişik nizam - yanımızdaki duvara sıva yapılmak isteniyor?
Merhabalar.
Evimizin yanında yeni bir inşaat yapıldı ve şimdide bize bitişik olan duvara sıva yapılmak isteniyor. sıvayı adamlar bizim evimize girip yapmak zorundalar. ama biz buna izin vermiyoruz lakin adamlar, biz sizin eve girip sıvayı yapmak durumundayız aksi halde oturum vermezler ve bu nedenle biz haklıyız diyorlar ve size dava açarız biz kazanırız dediler.
bunun halinde ben istemiyorum evimin avlusuna girip bu sıvayı yapmalarını çünkü duvarımı yeni boyatıp davuramı ve evimin avlusunu batırtmak istemiyorum..
sorum şu arkadaşlar..
bu adamlar ben istemediğim halde evimin avlusuna girip işlerini yapabilirler mi?
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Evimiz bitişik nizam - yanımızdaki duvara sıva yapılmak isteniyor?
Merhabalar.
Evimizin yanında yeni bir inşaat yapıldı ve şimdide bize bitişik olan duvara sıva yapılmak isteniyor. sıvayı adamlar bizim evimize girip yapmak zorundalar. ama biz buna izin vermiyoruz lakin adamlar, biz sizin eve girip sıvayı yapmak durumundayız aksi halde oturum vermezler ve bu nedenle biz haklıyız diyorlar ve size dava açarız biz kazanırız dediler.
bunun halinde ben istemiyorum evimin avlusuna girip bu sıvayı yapmalarını çünkü duvarımı yeni boyatıp davuramı ve evimin avlusunu batırtmak istemiyorum..
sorum şu arkadaşlar..
bu adamlar ben istemediğim halde evimin avlusuna girip işlerini yapabilirler mi?
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Re: Evimiz bitişik nizam - yanımızdaki duvara sıva yapılmak isteniyor?
Diğer taraftaki duvarı da bir başka komşunuz mu boyatmak istiyor?O yüzden mi aynı konuyu 2 kez açma ihtiyacı duydunuz?
Lütfen tekrar yapmayınız.
hayır yanlış anladınız,
bu kişiler sıva yapmak için benim evimin avlusuna girecek bende katmak istemiyorum bunun için adamlar bana dava açacakmış..
bu adamlar sıva yapmak için benim evimin avlusuna girip bana bitişik olan duvara sıva yapacaklar. bende buna izin vermiyorum adamlar bana dava açacaklar mış.
böyle bir şey olabilir mi ? ev benim evim ve evimin içine katmadığım için bana dava açacaklar mış.
bu adamları eğer evimin içine katarsam kendi evimin duvalarlarını, evimin çevresini her yeri batırırlar ve 1 hafta gibi bir süre boyunca evime girip çıkacaklar. özel hayatımı mahfedecekler
sizce dava açtıkları zaman kazanabilirler mi böyle bir şey olabilir mi?
Alıntı:
Beyaz35 rumuzlu üyeden alıntı
hayır yanlış anladınız,
bu kişiler sıva yapmak için benim evimin avlusuna girecek bende katmak istemiyorum bunun için adamlar bana dava açacakmış..
bu adamlar sıva yapmak için benim evimin avlusuna girip bana bitişik olan duvara sıva yapacaklar. bende buna izin vermiyorum adamlar bana dava açacaklar mış.
böyle bir şey olabilir mi ? ev benim evim ve evimin içine katmadığım için bana dava açacaklar mış.
bu adamları eğer evimin içine katarsam kendi evimin duvalarlarını, evimin çevresini her yeri batırırlar ve 1 hafta gibi bir süre boyunca evime girip çıkacaklar. özel hayatımı mahfedecekler
sizce dava açtıkları zaman kazanabilirler mi böyle bir şey olabilir mi?
simdi sizin eveinize bitisik bina yapimina izin verilmis ve binanin siva yaplilmasi sart icinde yasanilabilmesi icin veya binanin bititrilmei icin bence siz onlara sivanin yapilmasi icin izin verin ama sizin eve verecekleri zararlari odettirin boylelikler basiniz cok agirmaz
Bulunduğunuz yer nasıl bir yer ki sizin eve veya bahçenize girip sıva yapmaları gerekiyor?Yaptıkları duvara sıva yapmazlar ise sıvasız pis bir duvarı görmek zorunda kalabilirsiniz.Pislenecek duvarı naylon ile iyi bir şekilde kapattırırsanız sorun kalmaz.
Cevap: Evimiz bitişik nizam - yanımızdaki duvara sıva yapılmak isteniyor?
bu durumu lütfen oturup birde karşı tarafdan bakmanızı rica ediyorum.
öncelikle orda oturcak kişileri düşünmelisiz ? siz anladığım kadarıyla bahçenizin kirlenmesini istemiyorsunuz? bu iş o kadar basit ki mütehait ile aranızda bir sözleşme yapıp bu konuyu kendi aranızda çözebilirsiniz . ki eğer mütehaitin elinde imkan varsa çatıdan asma iskele ile bu durum hal olabilir.
siz ne kadar ben yaptırmak istemiyorum deseniz bile burda bir hak hukuk vardır ? çünkü aynı sorunları sizin sıvatmak istemediğiniz durumun tıpatıp aynısını biz yaşıyoruz.yan bina bize izin vermiyor.bizde belediye ve fen işlerinden aldığımız yazı ile bu işi yaptırıcaz .her şey hukuk'a uygun olucak.
yan bina çatısına zarar vermemek için branda olsun köpük olsun hepsini yapıcaz.
aranızda yapacağınız sözleşme ile bu sorunun hal olacağını düşünüyorum.
Kendinizi düşünmeden orada otuacak insanlarıda düşünün lütfen, aynı durumda siz olsaydanız ????
evimiz bitişik nizam ama bende komşumuzu üzmeden fakat avlusuna değilde çatıüstüne koruyucu sererek askılı araçla sıva ve boya yapacağım resmi olarak bunu yapmama dayanak olacak örnek kararlar varmı. amacım komşumu da mağdur etmemek ve ayrıca sıvanmamış duvarın zamanla parçalanıp zarar da vermemesi. teşekkürler
Aynı sıkıntı 3 senedir benim dairemde de var başvurmadığım gitmediğim kapı kalması bu sıkıntı da canımı çok sıkıyor yan binam çekme kat önü açık teras gibi benim dairemin duvarına çatı katı geliyor ve bina yapımında müsade edilmemiş yan cephemizin sıva yapılmasına 3 senedir evim rezil durumda yeni evlenip geldik daire krediyle aldık hala ödeme yapıyoruz ama evliliğimi dahi bu dairenin bu sorunundan anlayamadım canımı o kadar sıkıyo ki salonumun duvarları kabardı yatak odamın o cephedeki duvarı kabardı en kötüsü de banyom da o cephede sepkenli yapmur yapdığında asma tavan su çekiyo yan çatının suyunu komple benim daire ara katta çatı katıymış gibi sular akıyo yağmurda banyomdaki mobilyalarım kabardı, salonumu kullanamıyorum o kadar berbat bi müsafir bile çağıramıyorum utanıyorum duvarların halinden yan bina sahibi kesinlikle izin vermiyor duvarın yapılmasına tlfmızı bile açmıyolar artık kapısına gitsek bağırıp çağırıyo kapıma gelmeyin diye belediye ye gittim yapı denetime şikayette bulundum onlarda hala bişey yapamadılar mütahit desen izin vermiyo yan taraf deyip çekiliyor işin içinden ben ne yapıcağımı bilmiyorum yapmır yapıcak diye korkuyorum yepyeni eşyalar ama duvarlar sanarsınız 10 senelik o kadar berbat elimde videolarım fotoğraflarım var bu durumu ispat edicek ben ne yapmalıyım nereye başvursam sonuç alabilirim bimer e de başvurdum onlarda yetkili yerlere bildirdiler hala çözüm yok evim krediden dolayı sigortalı ama sigorta bişey yapabilir mi bilemiyorum çünkü yan komşu müsade etmiyo yapılmasına ne yapmalıyım?