8000. Yazı... / İnadına Aşk Üstüne...
Aşk sevdiceğinin saç telinden kanatlanıp uçtuğun duygudur çünkü onunla ruhunda berabersindir. Yani aşk insanı kanatlandırır.
Aşk gece yatarken duandaki son sabah uyandığında ettiğin şükürdeki ilk isimdir. Onun gözündeki mutluluk kıvılcımı senin mutluluk kaynağın olmasıdır.
Aşk Temmuz da İzmir'de yağmur yağmazdan başlayıp Ağustos'ta İstanbul'da yağmurdan sırılsıklam olup buna aldırmamaktır.
Aşktan en az anlayan da işin garibi şairlerdir. Hatta şairler aşktan hiç anlamaz. Aşkı yaşayacaklarına onun bunun aşkını şiirleştirirler...
Aşk ona bakarken dalıp gitmek, onunla ruhsal olarak birlikte olabilmektir, elini bile tutmasan da... Aşk onun eli yandığında, canının çok ciddi yanması, içinin acımasıdır...
İstanbul'u herkes severdi. Ben sadece yaşardım. Öylesine... yaşamak bir borç olduğundan... İstanbul' a değer verirlerdi, tarih sosyal ekonomik o bu hiç de öyle değildi benim için. İstanbul gereksiz kalabalık bir şehirdi... Nereye gittiğini bilmeyen kalabalıklar yığını, her birinin dünyası kendi içinde saklı milyonlarca boş akış... Sonunda İstanbul değerli oldu, sen İstanbulday'dın... Şehir değer mi kazandı ne? Daha mı bir ışıldıyor? Daha mı bir sevimli? Kasvetli binaları kimler aydınlatmış? Yok yok senin o tatlı tebessümün bu şehre değer katmış benim için. Bakan göz aynı, gören ruh farklı...
O tatlı yüzüne tatlı sevimli gülüşüne baktıktan sonra farklı bir duyguyu yaşamak aşk olabilir mi? Yaşam ibrişiminden kopmuş flamalar gibi dalgalanır. Ruhun coşkuyla titrer her tersliğe gülümsemeye başlarsın... Herkes aşık olabilse hiç sorun kalmaz dünyada diye düşünürsün, farkına bile varmazsın hoşgöründeki boşvermişliindeki artışın... EE uçan halı yoktur altında ama uçuyorsundur çünkü aşk seni kanatlandırmıştır.
İçinden söküp atmaya çalışsan da asla başaramazsın. Tek dolaşan yunusları kendine rehber alsan da ondan kurtulamazsın. Onsuz şehir küçülür küçülür yok olur... Hayat onunla, onun ruhuyla güzeldir... Bir yerlerde nefes alıyor tatlı tatlı uyuyordur... Onun o tatlı tatlı uyuduğunu bilmek ruhuna huzur veriyordur.
Ekim'de de yağmur yağar İstanbul da... Onlayken romantik, onsuzken ıslak... Burada buluşamazsak bile elbet beklerim seni sonsuzluğun yanı başındaki yerde...
Re: 8000. Yazı... / İnadına Aşk Üstüne...
Dile kolay 8000 + 3 yazı...
Tebrik ve teşekkürlerimizle Sayın commodore1tr,
Hemen hemen hiç alıntı yapılmadan yazılmış bu yazılar... Ellerinize, gözlerinize, zihninize sağlık, var olun... Daha nice sekiz-binlere...
Şimdi bir de sizi nasıl kızdırabiliriz ki :) diye düşünürken aklımıza bu geldi:
http://img510.imageshack.us/img510/5650/nazareu2.gif
Hukuki. Net'in Cıx'ı hazırlamış http://img148.imageshack.us/img148/7...ks44xf1xj6.gifbunu, rica etti kıramadık...
Her zamanki gibi çok hoş bir yazı.. Aşk üzerine yazılmış son derece duygulu ve sizin akıcı ifadenizi okumak her zaman çok zevkli..
Tebrikler sayın commodore1tr. Devamını diliyorum.. Nazar boncuklarına köpürecektir kesin diye de bekliyorum. :o Hadi canım bu seferlik bir nazar değmesin diyelim en azından. Bakın çok zorlarsanız nazar duası bile okuruz ona göre:o
8000 ileti - Kutlarım Sayın commodore1tr
Tebrikler... Tebrikler... Teşekkürler...
http://img369.imageshack.us/img369/4...240x320bm0.gif
Sevginin eridiği insanın öz değerini yetirdiği şu ülkemde güzelliğini sevgisini, bilgisini kaybetmeyen ve bizlerle paylaşan nadide insan...
Sayın commodore1tr tebrik ederim...
Yalnız şunu da belirtmeden geçmek istemem , en güzel aşkları şairler yazsada kendileri de yaşamasını öğrenmeli, malüm aşkın yaşı ve ölçüsü yoktur.