Avukat taksitlendirme yapmıyor eşyalar haczedilir mi?
Senet karşılığında borçlu olduğum kişi beni icraya vermiş haberim olmadan mahkeme kararıyla ailemle yaşadığım eve hacize gelmişler evdeki eşyaların faturaları babamın adına eşyaları yazmışlar bende tutanağı imzaladım ve eşyaları almasınlar diye bir miktar para ödedim borcun tamamını ödeyecek durumum yok taksitlendirmeyi avukat kabul etmiyor evdeki eşyaları haczedebilirlermi?
Re: Avukat taksitlendirme yapmıyor esyalar haczedilir mi?
Borçlu'nun bulunduğu yerdeki eşyalar borçlunun kabul edilir aksini istihkak davası açarak ispat etmek zorundasınız
TAKSİTLE ÖDEME
MADDE 111 - Borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle
ödemeği taahhüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.
Şu kadar ki, borçlunun kâfi miktar malı, haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte
biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla
olmaması şarttır
Haczedilen eşyalarınız için 4 taksit yapılması kanuni bir hakkınızdır. Bu açık yasa hükmünün uygulanması için alacaklı veya vekilinin muvafakatine ihtiyaç yoktur. Ancak göreceğiniz gibi ancak 4 taksit yapılabilir. (Peşinatı ödemişsiniz zaten)
Re: Avukat taksitlendirme yapmıyor eşyalar haczedilir mi?
Faturaları var diyorsunuz ve ispat edebilecekseniz süreyi geçirmeden istihkak iddiasında bulunabilirsiniz.
Yani borcun tamamı ödenmedikçe haciz devam eder.
3 ay içinde 1 peşin 3 taksitle ödeme taahhüdü olursa satışı ertelenir.
Taahhüdü ihlaliniz halinde haczedilen malların satılabileceği gibi sizin de taahhüdü ihlal nedeniyle alacaklının şikayeti halinde tazyik hapsine mahkum olmanız da söz konusu.
Malların yeddi emin olarak size veya babanıza teslimi de mümkün.
İstikak davasını actıgım zaman haciz durdurulurmu peki?
Yardım edecek biri varmı bana biraz acilde