Kredi kartı müteselsil kefalet
2002 yılında işyerimden bir arkadaşımın kredi kartına kefil oldum.Arkadaşım 25.11.2007 tarihinde vefet etmiş.kredi kartınında borcu ödenmedigi için banka beni şubat ayında arayarak borçlunun vefat ettigini ve borcun ödenmedigini söylemiştir.Şahsıma 14 .05.2008 tarihinde keşideci olarak kendilerini 1. muhattap olarak murisin eşini 2. olarak beni gösteren noter onaylı yazı göndermiştir.Bende yine noter kanalı ile bankaya ihtarname göndererek kredi kartı başlangıç limitinden sorumlu oldugumu ve bu miktarı gösterilen hesaba yatıracagımı beyan etim. Konunun muhattabı bankada maaş hesabımda var 01.09.2008 maaşıma banka bu olaydan dolayı bloke koymuş.Sizlerden ricam bu durumda nasıl bi yol izlemeliyim nerelere müracaat etmeliyim bu konuda bana yardımcı olursanız sizlere minnetar kalırım.
Bu konu ile ilgili birde şunu bilmenizi isterim ;merhumun vefatından sonra bahsi geçen kredi kartı çeşitli şekillerde(nakit çekme ve alışveriş) kulanılmıştır.Muhattabı olduğum banka se İş bankası dır.Kefillik türümün mütessil kefillik oldugunu söylemişlerdir.Şimdiden teşekkürler
Re: Kredi kartı müteselsil kefalet
Evet bankalar da uygulanan kefillik turu muteselsil kefillik olur be banka istedigi kişiye başvuru yapabilir ama sen bu borcu ödedikten sonra merhumun mirasçılarına karşı rücu davası açabilrsin ve bu ölüm olayından sonra kredi kartının kullanılmış oldugunu kanıt olarak ileri süre bilirsin.
kolay gelsin..