boşanma halindeyiz şerh koymuş nasıl oluyorsa..buna rağmen satabilirmiyim..2001 yılındaki mallar mal sahibine aitmiş....saygılar
Printable View
boşanma halindeyiz şerh koymuş nasıl oluyorsa..buna rağmen satabilirmiyim..2001 yılındaki mallar mal sahibine aitmiş....saygılar
Boşanma davası sonuçlanmadan satamazsınız.
Bu aile konutu şerhi olmalı.
Birlikte oturduğunuz ve aile konutu şerhi konmuş konutu boşanmadan veya eşiniz izin vermedikçe satamazsınız.
bir soruda ben sorayım..
boşanma davası açılmış.
ortada bir ev var ev eşlerden birinin üzerine kayıtlı.
eşlerden diğeri evde kendisi oturduğu için eve aile konutu şerhini mahkeme aracılığı ile koydurmuş
boşanma davası bitmiş.. dosya temyizden dönmüş onanmış..boşanma gerçekleşmiş.
yasal olarak ortada aile mevhumu kalmadığına göre.. aile konutu mevhumuda kalmamış olurmu ?
eğer aile konutu mevhumuda kalmadı ise evin tapudaki sahibi görünen diğer eş evde oturan eşin tahliyesini isteyebilirmi ?
teşekkür ederim...
Bu durumda ev ne zaman,nasıl alındı sorusunun cevabı aranır.
Boşanma davası hayatı durdurmuyor.
o zaman bayagı zormuş ve uzunmuş mal irtifakı...anlaşmak en iyisi sanırım bu durumda....ama anlaşmada olmuyorsa ne yapmak lazım ....en iyisi boşanma davası açmadan tedbirimizi almak..sanırım...::)))
sayın hocam eğer burada ev ne zaman nasıl alındı sorusu benim içinse şöyle yanıtlayayım..
18 yıllık evlilik.. 1997 de hanımefendi adına alınan ev, 2004 ylında satılarak bahse konu olan ev alınıyor. ancak son alınan ev erkek üzerine kayıtlı.
sadece bir yerde okuduğum bir cümleden yola çıkarak sordum bunu..
"yasal olarak boşanma sona erdiğine ve buna bağlı olarak aile mevhumuda bittiğine göre aile konutu olarak daha önceden şerh konulmuş evinde "ailekonutu" olma vasfı sonra ermezmi.. mal davasının uzun süreceği düşünülecek olursa (1-2 yıl gibi) evin tahliyesinin istenmesi normal değilmidir. daha sonra mal davası bittikten sonra oran nispetinde paylaşım yada mahsuplaşma yapılamazmı ?
saygılar..