İş Akdimin İhbarli Bildirilmesi
29/07/2002 Yılından bu yana işyerinde 990ytl+100ytl paso net maaşla görev yapmaktayım. 11/09/2006 yılında ssk lı olarak resmi girişim yapıldı.
işyeri küçülmeye gittiğinden tarafıma yazılı ihbar yapılıp iş akdimin 30/11/2008 tarihinde son verileceği bildirildi.Ve ihbar ödenmeyeceğini bildirdi.
Tarafıma imzalatılan GR ücret pusulalarında 29/07/2002 tarih işe başlama olarak mevcut. fakat işyeri çıkarttığı personel kıdemlerini net üzerinden hesaplayarak ödüyor. onların ihbarına yönelik noter kanalı ile çıkışımın verileceği tarihte kıdem hesabımın yasal hakkım olan brüt üzerinden hesaplanmasına ve 8 hafta olan ihbar süremin eksik kalan bölümünün ve kalan yıllık izin hakkımın hesaplanarak ödenmesi ile ilgili bir yazı gönderebilirmiyim. bu konuda ne gibi haklarım mevcuttur. aksi taktirde 2 haftalık ihbarım ve nerdeyse 2500ytl fark eden kıdem hakkım heba olacak. mahkemelik olup geç alacağım mağdur olmak istemiyorum. ne yapabilirim
teşekkürler...
Re: Iş Akdimin Ihbarli Bildirilmesi
Noterden ihtar gönderip ,hesaplamanın giydirilmiş brüt ücret üzerinden yapılıp ödenmesi,ihbar sürenizin doğru hesaplanması gerekitiğini bildirebilirsiniz.
Ödenmezse, hakkınızı almak istiyorsanız iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.Mahkemelik olmak istemiyorum derseniz, vazgeçebilirsiniz.
Cevap: Iş Akdimin Ihbarli Bildirilmesi
öncelikle emegi geçen herkese tşk ederim... şuanda çalışmakta bulundugum işyerine 01.04.2005 yılından beri çalışmaktayım işyerimden iş akdimin feshi için baglı bulundugum sendikadan ihtarname çekildi. işyerine yemek+haftalık ücrt olarak her 6 ayda bir ocak temmuz aylarında ücret zammı ödenmesi karşılıgında işe başladım.işe başladıgım tarihten itibareni,ulusal bayram,genel tatil günleri dahil haftanın 5 günü 08.00 18.00 arasıcumartesi ise 08.00 13.00 çalışmama ragmen tarafıma ödenmesi gereken fazla mesai ücretleri ile 2009 mart ayından bu yna asgari geçim indirimi ücretlerim ödenmedigi gibi ulusal bayram, gnel tatil ve fazla mesai ücretlerim maliye,ye ve sigortaya bildirilmemiştir. ayrıca kriz gerekçesi ile 2008 ocak-temmuz ile 2009 ocak-temmuz ücret zamlarımın verilmeyişi aylık ücretlerimin piyasada aynı işi yaptıgımız işçilerin altına düşürüldügü gibi işyerine benden sonra işe başlatılan işçiye daha yüksek haftalık ve maaş vermesi 4857 saylı iş kanunun hükümlerine aykırı olmasından dolayı ve almış oldugum haftalık üzerinden %10 kesinti yapılması ve bunun sadece 3 ay kadar geçerli oldugunu söleyip şuan tam 1 yıl oldu %10 kesintiler hala devam etmekte ve 30 gösterilmesi gereken sigorta bildirimlerimiz 15 gün olarak gösterilmiş itiraz etmeme ragmen bana ekonomik krizi gerekçe göstermekte ve ben bunu kabul etmedigim için beni 15 gün ücretsiz izin konusunda baskı altına almaya çalışıyor. çekmiş oldugum ihtarname yi patronum geçersiz saymakta ve bu yapılanlar kanıtlanmış olmasına ragmen itiraz dilekçesi hazırlamakta bu aşamadan sonra neler yapmam gerek baglı bulundugum sendika bana mahkeme yolu ile ve icra yolu ile tazminatımı alabilecegimizi söylediler bu konuda yardımcı olursanız çok memnun kalırım herşey için şimdiden çok teşekkür eder en içten saygılarımı sunarım...
Cevap: Iş Akdimin Ihbarli Bildirilmesi
Sendika avukatınızla görüşerek, sözleşmenizi noter kanalıyla sona erdirip, iş mahkemesinde alacaklarınız ve tazminatınız için dava açabilirsiniz.