Çocuklarımdan Emin Değilim
kolaylık ve başarı diliyorum ben yaşlanıp sokakta kalmaktan çok korkuyorum çocuklar hayırsız eşimin yaşı benden çok büyük benim adıma kayıtlı iki dairemiz var eşim vefat ederse benim adıma kayıtlı dairelerden çocuklarım ben sağ iken hak isteyebilirler mi eğer yanıtınız evetse ben ölene dek hak iddaa etmemeleri için ne yapmalıyım bilgilerinizi rica eder saygılar sunarım
Re: Çocuklarımdan Emin Değilim
Yazık olsun öyle evlada çok üzüldüm okuyunca içim acıdı..Umarım size ve eşinize uzun ve güzel bir hayat olsun eşiniz hiç başınızdan eksik olmasın....
Bahsettiğiniz daireler sizin adınıza kayıtlı ise,çocuklarınız eşinizin vefatı nedeniyle herhangi bir hak talep edemezler o daireler için.
Alıntı:
selmas rumuzlu üyeden alıntı
kolaylık ve başarı diliyorum ben yaşlanıp sokakta kalmaktan çok korkuyorum çocuklar hayırsız eşimin yaşı benden çok büyük benim adıma kayıtlı iki dairemiz var eşim vefat ederse benim adıma kayıtlı dairelerden çocuklarım ben sağ iken hak isteyebilirler mi eğer yanıtınız evetse ben ölene dek hak iddaa etmemeleri için ne yapmalıyım bilgilerinizi rica eder saygılar sunarım
Gerçekten sizin adınıza çok üzüldüm allah kolaylık versin.Şayet kocanız ölürse kocanızın mirası çocuklarla sizin aranızda pay edylecektir.çocuklarla birlikte mirasçı olduğunuzdan mirasın 1/4'ü size, 3/4'ü çocuklara verilecektir.Ancak bu kocanızın mirası için geçerlidir.Kocanıza değil size ait olan mallar bu paylaştırmanın dışında kalır.
Alıntı:
selmas rumuzlu üyeden alıntı
Dairelerin sizin adınıza olduğunuzu beyan etmişsiniz.Durum bu şekilde ise eşinizin ölümünden onra sizden bir hak talep edemezler zira mallar sizin şahsınıza ait.Öldükten sonra çocuklarınıza mal kalmasını istemiyorsanız uygun göreceğiniz bir vakfa yada bir kuruma yada bir yere mallarınızı ölümünüz den sonra geçerli olacak şekilde vakfedebilir,bağışlayabilir vs yapabilirsiniz.Bu konuda ve aklınıza takılan diğer konularda bir avukattan yardım almanızı öneririm.Saygılarımla.
Not:çocuklarınızın sizden emin olmadığınız dan emin seniz yada şüpheliseniz dna testi ile bunu resmen tespit edebilirsiniz.ancak çocukların sizden olduğu DNA testi neticesin de kesinlik kazanırsa çocuklarınız ile aranızda manen uçurumların oluşabileceğini unutmayın derim.
Sorumu yanıtladığınız için emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım
Alıntı:
gunesizmir rumuzlu üyeden alıntı
Not:çocuklarınızın sizden emin olmadığınız dan emin seniz yada şüpheliseniz dna testi ile bunu resmen tespit edebilirsiniz.
Üye adının selmas olması ve eşinin kendisinden daha yaşlı olduğunu ifade etmesi nedeniyle,sanırım sn.selmas bayan.Bu durumda sanırım dna testine gerek yok.Bahsedilen, çocukların ne şekilde davranacağından emin olunmamasıdır.