45 gün içinde 3 kez tamir edilen TV
Merhaba,
Bir konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum;
Başlıktada belirttiğim gibi garanti süresi içinde olan V*st*l Lcd Tv 3 kez tamir edildi.Ürün 2 kez tamir için servise alındı ve her iki tamir sonrası gelişindede aynı arıza devam ediyordu.(yaklasık 35 takvim günü sürdü )Bu sebeple 3. kez servisi aradım ve ürün değişimi istedim.
Ürün değişim isteğim 4822 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN ve http://www.sanayi.gov.tr/webedit/goz...px?sayfaNo=278 adresindeki bilgiye istanedendir.. "Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması ..."
Servis 3. kez ürünü evimden almadı.Yedek parca siparişi verdıklerıni ve degısım yapmayacaklarını soyledıler.Bense her aramamda kendılerınden yeni ürün istedim.
45. takvim günü kendilerini arayıp ürün değişimi yapmazlarsa Mahkemeye gideceğimi söyledim.Servis sorumlusu bey ürünün parçası geldi isterseniz tamir edelim dedi.Bende yeni ürün istediğimi tekrar söyledim.Tamir istemediğimi soyledım ve telefonları kapattık.
Haberim olmadan servis elemanları aynı gun evime gelerek onarımı kısa sürede yapmıslar.Evde yaşlı babam var ve kapıyı servis geldiği için açmış adamcagız.
Sonuc olarak 45 takvim gününde 3. kez tamir edilmiş bir ürün var.
Her tamirde farklı parcalar degısmış fakat üründeki şikayetım aynı şekilde devam ediyordu.
Bende V*st*l Elektronik AŞ yi 4822 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN ve http://www.sanayi.gov.tr/webedit/goz...px?sayfaNo=278 adresindeki yükümlülüğü örnek göstererek tüketici mahkemesinde dava actım.
Dosya ekinde fatura, yazışmalar, servisin verdiği servis formları ve garanti belgesi mevcut.
Duruşma günü yanımda ayrıca delil niteliği taşıyacak evrak bulundurmam gerekir mi?Bunlar nelerdir? Dava nasıl bir süreç izler?Bilmem yada yapmam gereken başka birseyler var mı ?
Benı bu konuda aydınlatacak arkadaslara şimdiden tesekkur ederim.
Re: 45 gün içinde 3 kez tamir edilen Tv
45 günde 3 kez farklı sebepten tamir edilmiş,
Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,
firma,farklı arıza olarak kendini savunacaktır,elinizdeki raporlar da o yönde zaten,siz arızanın giderilmediğini aksine sürekli başka birşeylerin tamir edilmeye çalışıldığı iddianızı sürdüreceksiniz.
Ayrıca, servis, siz onlara ürünü verirken kabul ettikleri hatayı, ürünü size teslim ederken tamir ettiklerini göstermek zorunda, imza karşılığı ürünü teslim alıyorsunuz,o imzayı attığınızda lcd'nin tamir olduğunu beyan etmiş olursunuz.Bu yüzden onlarda farklı arızalardan 4 kez sayısını doldurmadıklarını beyan edicekler v.s.
bu şartlarda avukat tutmanızda yarar var,işinize yarıyacak her türlü belgeyi mahkeme günü hazır edin,delil olup olmayacağına hakim karar verir.Ayrıca emsal teşkil edicek dava sonuçlarını incelemenizde yarar görüyorum.
Bu şartlarda %100 davayı kazanırsınız gibi bir durum söz konusu değil,profesyonel yardım almanızda yarar var.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
45 günde 3 kez farklı sebepten tamir edilmiş,
Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,
firma,farklı arıza olarak kendini savunacaktır,elinizdeki raporlar da o yönde zaten,siz arızanın giderilmediğini aksine sürekli başka birşeylerin tamir edilmeye çalışıldığı iddianızı sürdüreceksiniz.
Ayrıca, servis, siz onlara ürünü verirken kabul ettikleri hatayı, ürünü size teslim ederken tamir ettiklerini göstermek zorunda, imza karşılığı ürünü teslim alıyorsunuz,o imzayı attığınızda lcd'nin tamir olduğunu beyan etmiş olursunuz.Bu yüzden onlarda farklı arızalardan 4 kez sayısını doldurmadıklarını beyan edicekler v.s.
bu şartlarda avukat tutmanızda yarar var,işinize yarıyacak her türlü belgeyi mahkeme günü hazır edin,delil olup olmayacağına hakim karar verir.Ayrıca emsal teşkil edicek dava sonuçlarını incelemenizde yarar görüyorum.
Bu şartlarda %100 davayı kazanırsınız gibi bir durum söz konusu değil,profesyonel yardım almanızda yarar var.
Tesekkur ederim cevap için.Sorularım oluştu şöyleki;
Farklı arızanın yapılmıs olması mümkün değil,çünlü şikayetim ve arızanın tipinde en ufak bir şekilde düzelme sözkonusu değildi.
Şikayetim: Yeşil çizgiler çıkıyor ( ve devamlı suretle ekranda var olan çizgiler bunlar)
1.serviste yapılan iş : LVS Kablosu değişti,
2.serviste yapılan iş : LCD panel değişti,
3.Evde yapılan iş : Anabord değişti,
Tablo bu şekildedir.Arıza birebir aynı, yapamayan bu yuzden farklı farklı parçaları değiştirense servis.
"bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması" yaşanmıştır. Sizce bu olay aynı arızanın ikiden fazla tekrarı değil midir?
Farklı görüşünüzü belirtmeniz benim için iyi olacaktır.Ayrıca siz benzer durumlar için alınmış yargı kararı örneği bulmamda yardımcı olabili rmisiniz?
Tekrar tesekkur ederim.
Benzer konu için daha önce tüketici mahkemelerinin verdiği kararların sonuç oranı nedir ?
Tüketiciler kazanıyor mu ?
Re: 45 gün içinde 3 kez tamir edilen TV
%80 tüketici kazanıyorürünün yenisiyle değişimini talep edin.
redolursa mahkemeye gideceğinizi söyleyin