Askerdeyim kredi kartı borcum var?
iyi akşamlar ben ögrenciyken almış oldugum 3 adet kredi kartı borcum var
bunlardan 2si 800 ytl limitli biri 400 ben şu anda borclarımı ödeyemiyorum evliyim evdeki eşyaların faturaları annemin üzerine evim ayrı bankaların 2 tanesini idare edecem askariyleriyle falan öbürününe edecektim ama bugün 3 dönem bitti 4, dönem başladı 230 ytl yatırabilirmisiniz dediler yatıramadım bi kaçgün sonra bu 230 yatırabilrim fakat icara takibini başlatacaklarmış sorularım şunlar
ica takibinin süreci ne kadardır yani evime tebligat kaç gün sonra gelir?
o tebligat gelmeden ben bu asgari olan 230 yatırsam kartım genede temerrüde girmiş olurmu yani borcum avukata gider gitmez katlanır mı?
ben askerdeyken böyle bi işlem yapabilirler mi? acil cevap verebilirseniz sevinirim.
yardımlarınız çin şimdiden teşekkürler.
Re: Askerdeyim kredi kartı borcum var?
Askerlik görevi devletin vermiş olduğu bir zorunluluktur. Bu nedenle askere gitmeden önce askerlik belgenle ilgili bankalara başvurmuş olsaydın askerlik süresince tüm borçların bloke konularak dondurulurdu..
Böyle sizinki gibi durumda olan dostlara şu çözüm önerisini getiriyorum.. (Daha öncede yazdım bir başka arkadaşa)
Sizinki gibi durumdan kastım, borcunuzun yüksek olmaması. Önerim çok basit:
Borç yükünü kişilere dağıtarak çözün.
Bu ne demek diyeceksiniz?
Siz yada askerdesiniz belki iletişim zor olur, anneniz, eşiniz ve yakınlarınız, mümkün olan herkese gidip -bunda ayıp bir şey yok, herkes sıkışabilir, düşmez kalkmaz bir Allah- gidip 10 tane yakın insandan (mahalle eşrafı, alışveriş edilmiş önceden tanıdık esnaf, fırın, bakkal vs. uzak yakın akraba, eski arkadaş vs.) 20-30 YTL rica etsinler. Bir kişiden 200 lira isteseniz yok diyebilir ama hiç kimse 20 ytl lazım diyen birisine kolay kolay hayır demez. Heleki geçmişten tanışıklık varsa. Sonra geri ödemesi de kolay olur. Hiç bir kişi 20 ytl alacağı için günü gününe size hesap sormaz. Bir ara ödersiniz parçalar halinde. (En ihtiyacı olana en önce olmak kaydı ile.) Oysa bir kişiden 200 lira alırsanız, söz verdiğiniz tarihte başlar sizi aramaya.
BEnce bu yolu tutun, kolayca çözersiniz.
Bol şans.
Alıntı:
New_Days rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik görevi devletin vermiş olduğu bir zorunluluktur. Bu nedenle askere gitmeden önce askerlik belgenle ilgili bankalara başvurmuş olsaydın askerlik süresince tüm borçların bloke konularak dondurulurdu..
Allahın verdiği canı alması gibi kaçınılamaz bir durumda dahi bloke edilmeyen,ertelenmeyen borçların, askerlik nedeniyle ertelenmesi şeklinde bir uygulama yok.
Cevap: Re: Askerdeyim kredi kartı borcum var?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Allahın verdiği canı alması gibi kaçınılamaz bir durumda dahi bloke edilmeyen,ertelenmeyen borçların, askerlik nedeniyle ertelenmesi şeklinde bir uygulama yok.
araştırdınmı hiç? BDDK ya bir bak istersen.
Alıntı:
Arkadaşım Benimde Borcum Var Kredi Kartlarına ve Askerliği Sırf Borcum Var Diye Erteliyorum.Yalnız Ölümde Bile Ertelenmez Demiş Avukat Bey,
Eğer Dediğin Doğru ise Bankalara Askerlik Belgesi ile Gidilip Borçlar Donduruluyorsa veya Askıya alınıyorsa Bende Tecilimi Bozdurup Gitmek isterim.
Bu Dediğin BDDK Açıklaması Yapabilirsen Çok Sevinirim.internetten Nasıl Araştırabilirim.
Askerlik Tecilimi Bozdurduğum Zaman Bankalar Kabul Etmezse Borçlar 2 yıl birikir ve Avukat parasından tutunda Faiz Haciz icra gibi işlemler uygulanır.
Bu durumda işin içinden çıkılmaz bir durum haline gelir.Sizden Ricam Gerçek Bilgilerle Yazın
Alıntı:
Üslubunuza dikkat etmenizi istiyorum.
Borcun ertelenmesi, BDDK gibi bir denetleyici kurumun uygulaması olamaz, ancak İcra İflas Kanunu'nda hüküm altına alınmış bir madde doğrultusunda mümkün olabilir.
Askerlik nedeniyle borcun ertelenmesi mümkün değildir. Borcu ödemeden askere giden bir kişinin borçları faizleri ve fer'ileri ile birlikte, askerlik hizmetinin sona ermesi ile kendisinden tahsil edilebilir. Yine borçlunun askerlik süresi içerisinde malvarlığı mevcut ise bu mallar üzerine haciz konulabilir, bu mallar satılarak alacaklı alacağına kavuşabilir. Üçüncü kişilerde alacakları mevcut ise bunlar tahsil edilerek borcun kapatılması sağlanabilir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Üslubunuza dikkat etmenizi istiyorum.
Borcun ertelenmesi, BDDK gibi bir denetleyici kurumun uygulaması olamaz, ancak İcra İflas Kanunu'nda hüküm altına alınmış bir madde doğrultusunda mümkün olabilir.
Askerlik nedeniyle borcun ertelenmesi mümkün değildir. Borcu ödemeden askere giden bir kişinin borçları faizleri ve fer'ileri ile birlikte, askerlik hizmetinin sona ermesi ile kendisinden tahsil edilebilir. Yine borçlunun askerlik süresi içerisinde malvarlığı mevcut ise bu mallar üzerine haciz konulabilir, bu mallar satılarak alacaklı alacağına kavuşabilir. Üçüncü kişilerde alacakları mevcut ise bunlar tahsil edilerek borcun kapatılması sağlanabilir.
Benim üslubumda bir şey yok bu sizin kendi kasıntınızdır. Yazılarımı iyi okusaydın ben BDDK nın borcu ertelettiğinden bahsetmiyorum böyle bir uygulama var diyorum. Avukatlık ukalalık yapmak değil yol göstermektir.