İşten atıldım ne yapmayalım?
Efendim öncelikle siz değerli hukukçuları saygıyla selamlarım...
Ben 10.10.2008 tarihi cuma günü işten çıkarıldım.
İşe başlama tarihim 17.09.1999 tarihi...
Yaklaşık 10 seneden beri aynı işte çalıştım...
Öncelikle beni işten çıkarırken mali kriz sebebi dediler.Beni daha önceden haber vermeyip aynı gün işten çıkardılar...
Üstelik bana 9.ayın maaşını ve 10.ayda çalıştığım 10 günlük paramı vermediler..
Ayrıca şirket daha öncesinden verdikleri avansları bana borç olarak gösteriyor.tabi avans olarak veririken verilen tutar kadar da imzalatıyorlar.bu borçları da maaşdan düşüyorlardı..Fakat borcun olduğunu ve bunların sana vereceğimiz tazminattan düşeceğini söylüyorlar.Ama bana bunların silindiğini söylemişlerdi.
Bunun içinde ne yapabilirim... Avans verdiği paralar maaşın ortalarında ya da ihtiyaçtan aldıklarım...
Beni siz değerli hukukçulara sorum şu:
1.Ben tazminat ve ihbar v.b haklarımı asgari ücretten değilde,aldığım maaş üzerinden alabilirmiyim..(işverenim asgari ücretten hesaplıyor net)
2.Beni kanunen daha önceden bildirip işten çıkarmaları gerekmiyordu...
3.Kanunen şu an ne yapmalıyım,nerelere başvurmalıyım...
4.Eğer tazminatı tamamını değilde taksit taksit verirlerse ne yapmalıyım.
Not:Çıkarken istifa dilekçesi yada herhangi birşey imzalamadım...Ayın 15.10.2008 tarihi olmuş herhangi bir haber yok hem maaş alacağım hemde tazminat ile ilgili bir şey yok.
Şimdiden teşekkür ederim değerli yorumlarınıza...
Re: İşten atıldım ne yapmayalım?
Öncelikle hiç bir belgeye imzaya atmayın. ve bir an önce avukata danışın.
İşverene tazminat davası açabilirsiniz.
Re: İşten atıldım ne yapmayalım?
Tabiki de alacağınız tazminat son aldığınız gerçek ücret üzerinden hesaplanacak. Ayrıca kanuna göre işvereniniz size sekiz hafta önce fesih bildiriminde bulunmak zorunda idi bunun aksi bir davranış sergilediği için size sekiz haftalık ücret ödemekle yükümlü hale gelmiştir. Ayrıca haksız bir fesih sözkonusu ise bu ücretin üç katı kadar tazminat ödemek mecburiyetindedir.Dava aşaması için bir avukat yardımı almanız gerekir.