Oturduğum Binadaki Banka Tarafından İpotekli Daire
Merhabalar
ben yeni bir binada oturuyorum iskanı alınmış 5 aylık bir bina binayı yapan müteahhit 2 tane daireini satmış parasını almadan da tapusunu vermiş ve alan adam kaybolmuş alan şahıs daireleri 2 farklı bankadan kredi kullanarak almış ve tabiki kredileri de ödememiş ve şu anda bu daireler bankalar tarafından ipotekli benim sanışacığım şu bu dairelerden birinde müteahhitin işçiliğini yapan bir aile hatta 3 aile evde 10 kişiden fazlalar hiçbirbedel vermeden oturuyorlar ayrıca bizim bu binamızda kapıcı dairesi giderleri elektrik - su - doğalgaz abonelikleri ve bina ortak su-elektrik-asansör elektrik abonelikleri ve bınanın ortak ödemesi gereken doğlgaz servis hattı bedellerine karışmadılar sadece kendilerine özel su ve elektrik abonelikleri için kimle yaptıkları meçhul olan bir kontrat yaptılar yukarda yazdığım doğalgaz servis hattı bedelini ödemediklerinden dolayı kendimde doğalgazda çalıştığım için bu iki daireyi proje dışı bırakarak abone olmalarını engelledim abone olacakları zaman bina yönetimin kararını sunmaları gerecek ama en büyük derdim bu 15 kişilik aileden rahatsız bütün bina evleri kötü kokuyor aidatları ödemem ev sahibini bulun diyor tel nosunu ver madem sen buldun kontrat yaptın diyorum ben ulaşamam diyor v.s v.s. ne yapabilirim lütfen yardımcı olurmusun..?
benım düşündüğüm şu şu anda oturduğu dairenin kredi İŞ BANKASINDAN alınmış am aşubeyi bilmiyorum adres bilgileri verilerek bankaya bir dilekçe yazsam sizde ipotekli olan bu daire de şu anda ysal oturma hakkı olmayan şahıslar oturuyor ilgilenin diye bir netice alabiliriyim
şimdiden teşekkürler
Re: Oturduğum Binadaki Banka Tarafından İpotekli Daire
bakınız önce bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz.ev sahibi kontratta kim gözüküyor?banka ipoteğini hemde iki farklı banka demişsiniz bunları nasıl elde ettiniz.krediler ödenmediğinden nasıl haberdar oldunuz?
ayrıca bankaya müracat ederken ,amacınız ne ?dairede oturanlardan mı kurtulmak istiyorsunuz?yönetici misiniz?yoksa ödenmeyen aidatları mı tahsil etmek istiyorsunuz?muhakkak hepsi birden diyeceksinz.
banka ile muhatap olurken hangi sıfatla olacaksınız.
ödenmeyen krediler banka hukuk servsine ulaşmış gerekli tebligatları yapılmış ve kanuni süre bekleniyordur.dosyalar eğer sizin dediğiniz gibiyse icra servisindedir büyük ihtimalle.
yasal oturma hakkı olmıyan şahıs derken ne demek istiyorsunuz?ev ,mal sahibinin istediğine kiraya verir ,banka buna karışmaz.
bankayı ilgilendiren kredilerin ödenip ödenmediğidir.
yoksa ödenmeyen aidat borçlarundan dolayı bankayı mı devreye sokmak istiyorsunuz?
Alıntı:
becozyme rumuzlu üyeden alıntı
bakınız önce bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz.ev sahibi kontratta kim gözüküyor?banka ipoteğini hemde iki farklı banka demişsiniz bunları nasıl elde ettiniz.krediler ödenmediğinden nasıl haberdar oldunuz?
ayrıca bankaya müracat ederken ,amacınız ne ?dairede oturanlardan mı kurtulmak istiyorsunuz?yönetici misiniz?yoksa ödenmeyen aidatları mı tahsil etmek istiyorsunuz?muhakkak hepsi birden diyeceksinz.
banka ile muhatap olurken hangi sıfatla olacaksınız.
ödenmeyen krediler banka hukuk servsine ulaşmış gerekli tebligatları yapılmış ve kanuni süre bekleniyordur.dosyalar eğer sizin dediğiniz gibiyse icra servisindedir büyük ihtimalle.
yasal oturma hakkı olmıyan şahıs derken ne demek istiyorsunuz?ev ,mal sahibinin istediğine kiraya verir ,banka buna karışmaz.
bankayı ilgilendiren kredilerin ödenip ödenmediğidir.
yoksa ödenmeyen aidat borçlarundan dolayı bankayı mı devreye sokmak istiyorsunuz?
merhabalar,
Öncelikle YÖNETİCİYİM kontratı az buçuk gördüm ve ev sahibi dedikleri kişinin ismi vardı.
benım derdim bunlardan kurtulmak o aidatları herşekilde alırım sorun değil daire şu anda bankanın kredileri ödenmediğinden bankaya kalmış ve mahkemelik...
yasal oturmayan derken sizce bu dairede oturanlar yasalmı oturuyor ne mal sahibi bulunuyor bankadan icralı ihale usulü ile satılacak. bakın ev sahibi dediniz evin bir sahibi yok illaki tapuda bir şahıs adına kayıtlı ama daireye el konulmuş banka tarafından ve bu oturan insanlar bankanın malına oturmuş olmuyorlarmı...?
ve şu anda bu aile evinde soba yakıyor dün farkettim büyük sıkıntı yani bunlar kurtulmam gerek...
değerli equal,sorun sizden çok bankayı ilgilendiriyor, siz yönetici olarak ödenmeyen aidatlardan sorumlusunuz.
kanatimce sizin yapabileceğiniz iş ödenmeyen aidatlar için icra takipi yapmak,
diğer konular sizi aşıyor.
eğer olay sizin anlattığınız gibiyse ,mal sahibi banka değil .o bahsettiğiniz şahıstır.
bugün ödemez ,belki yarın ödemeleri yapar , zaten yapmazsa ,banka parasını bırakmaz merak etmeyin. evleri satışa çıkarır parasını alır.
kısaca siz bankanın muhatabı değilsiniz.bankanın icratlarını bekleyin,onların hedefleri sizin hedefinizle örtüşecektir.
keyifli forumlar dilerim