Bakaya öğrenci affı ve askerlik erteleme
merhaba arkadaşlar sayın yöneticiler;
12.12.1980 doğumluyum 2001 yılı 2 yıllık bilgisayar teknolojileri ve programalama mezunu olup askerliğimi mezuniyet den sonra 2 yıl tecil ettirdim. tecil sürem dolduksan sonra bakaya duruma düşdüm bu süre zarfında ise öğrendim ki açıköğretimin 4 yıllık iktisat yada işletme bölümlerinden birisine hazırlık okumak kaydı ile 3. sınıfdan başlama hakkım olduğunu öğrendim ve yeni çıkan öğrenci affı kapsamında ben şimdi açıköğretime kaydımı yaptırıp askerliğimi erteleyebilirmiyim? (bakaya durumdayım)
Birde şöyle bir durumum var. Evliyim ve bir oğlum var onlara bakmakla yükümlüyüm şimdi ben onları bırakıp askere gitsem ne olucak oğlum 4 yaşında. Beni merkez şubemden aradılar onlarada aynısını söyledim yoksa neden gitmek istemeyim fakat hayat şartları bunun ile ilgili de bilgi verilirse memnun olurum
Re: Bakaya öğrenci affı ve askerlik erteleme
bu konuda bilgi verebilicek kimse yokmu?
sizin durumunuzun öğrenci affıyla bir ilgisi yok,
normal olarak AÖF kayıt yaptırabilirsiniz.
Ancak, hazırlık sınıfında (hala anlamadığım sebeplerden) tecil olmuyor.
1 yıl bakaya kalarak, 3. sınıfa geçerseniz, 3.sınıfta tecil olur.
ama ordada 29 yaş sınırına takılacağınızdan bu şartlarda askere gitmeniz sizin için en kolay yol, yoksa okula bile girseniz 29 yaşını doldurunca askere alınırsınız.
kesin bir bilgi değildir ama askerlik şubesinden öğrendiğimi söylüyorum. bakaya kaldıktan sonra hiçbişekilde tecilin olmuyormuş galiba
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
sizin durumunuzun öğrenci affıyla bir ilgisi yok,
normal olarak AÖF kayıt yaptırabilirsiniz.
Ancak, hazırlık sınıfında (hala anlamadığım sebeplerden) tecil olmuyor.
1 yıl bakaya kalarak, 3. sınıfa geçerseniz, 3.sınıfta tecil olur.
ama ordada 29 yaş sınırına takılacağınızdan bu şartlarda askere gitmeniz sizin için en kolay yol, yoksa okula bile girseniz 29 yaşını doldurunca askere alınırsınız.
Normal olarak kaydımı nasıl yaptırabilirim ki? Kayıt için askerlik durum belgesi isteniyor. Peki yeni çıkan öğrenci affı yasasından yararlanamazmıyım bu af sayesinde 30 yaşını aşmış insanlar askerliklerini ertelete biliyorlar? Birde evli ve çocuğum olması durumu bunun ile ilgili bilginiz varmı acaba?