Boşanmadan ortak mülkiyet satışı hakkında
İyi günler,
Eşimin borçları sebebiyle evimiz haczedildi.Eşimin gerek kendi şahsi senetlerde(iş borçları için) gerekse limited şirket borçlarından dolayı çekleri,hatta 3 tutuklama kararı var.1sene önce %50 sini kredi çekerek aldığım konutumu eşimden boşanmadan satabilir miyim? Yani borçlular eşimin evim üzerindeki (yeni aile hukuna göre mal rejimi kabul etmemiştik) mülkiyetini göz önüne alarak tedbir,ipotek vs. koydurmadan.Ayrıca eşimin emeği de yok bu evde düzenli bir geliri olmadı ki hiç...Eşinizin satışa muvafakati lazım diyorlar ama banka kredi kullandırıken eşimden noterden onaylı muvafakatname aldı.Muvafakatname içeriği medeni kanunun 264. maddesine göre eşimin... aile konutunu satmaya,ipotek koydurmaya vs. yetkilidir şeklinde bu koşulda evli iken satarsan ne gibi bir durumla karşılaşabilirim eşim ve borçlular bakımından?Cevaplarınız için teşekkürler.İyi günler.
Re: Boşanmadan ortak mülkiyet satışı hakkında
Ev sizin üzerinizeyse, siz eşinize kefil olmadıysanız, sizin evinizin tapusuna haciz yapılamaz. Dolayısıyla satmanıza gerek yok.
Evin üzerinde aile konutu şerhi varsa eşinizin onayı olmadan satamazsınız.
merhaba,
esimle ayrılma esiğindeyiz.dava acmadım ama benim acmamı bekliyor.evden ayrıldı annesine gitti .ailesinin etkisinde kalan bir adam .2 hafta önce darp nedeni ile raporda aldım.ancak henüz hiç bir yere başvurmadım.
agır birsey yok .
Daha öncede 4 kez maruz kaldım ancak rapor almadım. ani karar vermek istemiyorum.Ancak birlikte edinilmiş ev ve arabamız var her ikisininde kredi ödemesi devam ediyor.bu mallar esim üstüne yapılmış durumda.Mal rejimine gore (2005 te evlendik.)hakkımı yok etmek için dava acana kadar bu malları satablir mi?
satarsa ne yapabilirim?
Birde ev satışını durdurmak için dilekçe verildiğini ogrendim.dogru mudur hukmu var mıdır?
Arabanın satısı nasıl onlenir.
madur durumda dayak yemiş,evden gidilmiş,gecmişte maillerde yazıştıgı kadınların kaydı olan bir kadınım hakkım nedir?
yardımcı olursanız inanın çok sevinecegim.
Alıntı:
üzüntü rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
esimle ayrılma esiğindeyiz.dava acmadım ama benim acmamı bekliyor.evden ayrıldı annesine gitti .ailesinin etkisinde kalan bir adam .2 hafta önce darp nedeni ile raporda aldım.ancak henüz hiç bir yere başvurmadım.
agır birsey yok .
Daha öncede 4 kez maruz kaldım ancak rapor almadım. ani karar vermek istemiyorum.Ancak birlikte edinilmiş ev ve arabamız var her ikisininde kredi ödemesi devam ediyor.bu mallar esim üstüne yapılmış durumda.Mal rejimine gore (2005 te evlendik.)hakkımı yok etmek için dava acana kadar bu malları satablir mi?
satarsa ne yapabilirim?
Birde ev satışını durdurmak için dilekçe verildiğini ogrendim.dogru mudur hukmu var mıdır?
Arabanın satısı nasıl onlenir.
madur durumda dayak yemiş,evden gidilmiş,gecmişte maillerde yazıştıgı kadınların kaydı olan bir kadınım hakkım nedir?
yardımcı olursanız inanın çok sevinecegim.
darp tek başına bir neden değildir (ağır birşey yok demişsiniz) ancak boşanma davanıza etki edecektir. 2002 den sonra satın alınan ev / otomobil yasal mal rejimine tabiidir yani ortak maldır, tabii herhangi bir mal rejimini seçmediyseniz. eşiniz ev yada otomobili satarsa eşten mal kaçırmış olacaktır size hakkınız olan kısmını ödemekle mükelleftir. ev satışını durdurmak için kim dilekçe vermiş açıklamamışsınız, ancak siz tapuda yada mahkeme aracılığı ile eve aile konutu şerhi koydurabilirsiniz böylece satışını engelleyebilirsiniz..eşinizin sadakatsizliğinden de bahsetmişsiniz. yasal olarak dava açabilecğeiniz süreyi aşıp aşmadığınız belli değil.. geçmişte demişsiniz.. ne kadar geçmişte.. yinede her halükarda iddialarınız delil ve tanıklarla ispatlamak zorundasınız.. tabii tüm bunları bir avukatla birlikte başarabilirsiniz.. geçmiş olsun..
merhaba,
Cevap için tesekkür ederim.
1 cocugum var darp ve kotu huydan nafakamızı alabilirmiyiz.Çalışıyorum.cocuk velayeti için darbı gosterecegim.uygun olur mu?
birde kanıtta sure asımı nedir?bu sure durumunu bilmiyordum.kaç sene?
evli olunan sure dahilinde yapılmış oldugunu kanıtlamak yetmez mi?
tesekkürler...
Alıntı:
merhaba,
Cevap için tesekkür ederim.
1 cocugum var darp ve kotu huydan nafakamızı alabilirmiyiz.Çalışıyorum.cocuk velayeti için darbı gosterecegim.uygun olur mu?
birde kanıtta sure asımı nedir?bu sure durumunu bilmiyordum.kaç sene?
evli olunan sure dahilinde yapılmış oldugunu kanıtlamak yetmez mi?
tesekkürler...
yukarıda da bahsolunduğu üzere eşinizin darp (şiddet) kötü huy, evlilik hayatını çekilmez hale getirici davranışları, hakaretleri,sadakatsizliği gibi iddialarınızı deliller ve tanık beyanları ile ispatlamak zorundasınız. kanıt olarak elinizde tek bir olay ve bunda dair deliller var ise onu mecburen kullanacaksınız. diğer delil ve tanık ifadeleri ile birlikte hakim bu bilgiyide değerlendirecektir. bazı eylemler kişinin yakasında yafta (etiket) gibi durur hayatı boyunca bunu sürdürür.. alkol / uyuşturucu / şiddet / sadakatsizlik/ hakaret gibi. evlilik hayatınız boyunca böyle davrandığını ispatlarsanız işiniz kolaylaşır.. ama tabii tüm bunları avukatınızla ve ona güvenerek yapabilirsiniz..
geçmişler olsun..
bana cevap verebilecek bir avukat yok mu acaba....
Alıntı:
bana cevap verebilecek bir avukat yok mu acaba....
hemde bu saatte (02:12) ..yarın sabaha sanırım..