Re: 5 yıldır boşanamıyorummm
Alıntı:
meryemxxx rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle merhaba 2003 senesinde görücü usulu ile evlendim 4 ay sonra eşim başka biriyle altınlarımıda alıp evi terk etti,bunun üzerine ben ailemin yanına geldim ve hemen boşanma ve tazminat davası açtık.sorunum 5 yıl olmasına ragmen boşanma gerçekleşmedi avukatın bana dedigine göre tazminatla boşanma birlikte açıldıgından tazminat sonuçlanmadan boşanamazmışım böyle birşey olabilirmi benim boşanmam için tazminatı gerimi çekmem lazım bilgilendirirseniz sevinirim...
bu kadar mağdur olmuş ve bunca sene beklemişsiniz.. davanızın arkasında durun ve mücadeleye devam edin. avukatınızın neye dayanarak bunu söylediğini bilmiyorum.. bana göre konu sanki tazminat değil.. yinede hukukçu arkadaşlar daha doyurucu bir açıklama yapacaklardır eminim.. geçmiş olsun.. ama yılmayın mücadeleye devam...
Re: 5 yıldır boşanamıyorummm
Davanızın ne aşamada olduğu hakkında bir bilgi vermemişsiniz. Ama mahkemece haklı bulunup dava bilirkişi incelemesi aşamasına gelmiş ise sonuna yaklaşmış bulunuyorsunuz demektir. Bırakmamanızı tavsiye ederim.
Re: 5 Yıldır Boşanamıyorum
Merhaba bugün Avukatımı tekrar aradım,davayı kazandıgımı fakat karşıki tarafın itirazı karşısında mahkeme temyize verildigini söyledi, şuanda dava yargıtayda yargıtaydan gelecek olan dosyayı bekliyoruz birde merak ettigim bir konu Avukatımın bu dosyanın nezaman gelecegi hakkında bilgisi olmaması bu normal bişeymi?ve son olarakta bana karşıki tarafın bi red hakkının daha oldugunu söyledi yine red ederlerse bu mahkeme daha nekadar sürecek üstelik boşanamadıgım eşim şuan başka biriyle dini nikahla yaşıyor ve ben hala onun soyadını taşıyorum nezaman sonuçlanır sizce bu dava nezaman özgür olurum?Lütfen bilgi verin :(
Alıntı:
şuanda dava yargıtayda yargıtaydan gelecek olan dosyayı bekliyoruz birde merak ettigim bir konu Avukatımın bu dosyanın nezaman gelecegi hakkında bilgisi olmaması bu normal bişeymi?
Yargıtaydaki dosyanın ne zaman sonuçlanacağını bilemezsiniz.
Alıntı:
ve son olarakta bana karşıki tarafın bi red hakkının daha oldugunu söyledi yine red ederlerse bu mahkeme daha nekadar sürecek üstelik boşanamadıgım eşim şuan başka biriyle dini nikahla yaşıyor ve ben hala onun soyadını taşıyorum nezaman sonuçlanır sizce bu dava nezaman özgür olurum? Lütfen bilgi verin :(
Kesin bir şey söylenemez.
Temyiz sonrası aynen onanırsa "karar düzeltme" hakkı da var. Ama onu kullanacağını zannetmiyorum.
Temyiz eden eşiniz değil mi?
evet mahkeme karşıkı taraf tarafından temyiz e verildi ve siz ce bu dava daha nekadar sü
rer
merheba benim korktugum şey dosyanın yargıtaydan gelmesinin uzaması ayrıca tazminat davası açtıgım eşim şu an işsiz ve üzerine kayıtlı hiç mal varlıgı yok bu durum davanun uzamasına sebebmidir bilgilendirirseniz sevinirim
Alıntı:
merheba benim korktugum şey dosyanın yargıtaydan gelmesinin uzaması ayrıca tazminat davası açtıgım eşim şu an işsiz ve üzerine kayıtlı hiç mal varlıgı yok bu durum davanun uzamasına sebebmidir bilgilendirirseniz sevinirim
Yargıtaydan ne zaman sonuç geleceğini kimse söyleyemez. Sonuçlandığında öğreneceksiniz.
Eşinizin tazminat ödemesine karar verilmesi başka konudur, bu tazminatı ne şekilde tahsil edeceğiniz başka konu.
Ödeme gücünün olmaması tazminat kararını değiştirmez, miktara etkisi olabilir.
Ancak her halukarda tazminatı tahsil etmek için icra takibi yapmanız gerekecek.
İcra takibinde de iki şeye ihtiyacınız var.
1. Takibin eşinize tebliği. Bunun için ev ya da iş adresinde teslim alınmalı veya muhtarda kaydı varsa oraya bırakılmalı. Tebligat yapılamazsa tahsilat mümkün değil.
2. Tebligattan sonra verilen süre içinde ödenmezse bu kez kocanızın mal ve gelirlerini bulup haciz işlemi yapmanız gerekecek. Bulamıyorsanız hacizden de sonuç alamayabilirsiniz.
birde örenmek istedigim bir avukatın sonuç dosyasını ve dosya numarasını muvekkiline verebilirmi benim istememmi lazım bilgilendirirseniz sevinirim
merhaba tazminat ve boşanma davalası nın 5 yıl sürmesine neden olan şey nedir bu durum avukatın hatasımıdır çünkü benin şahitlerim delillerim mahkemeye sunuldu çok haklı bir nedenim vardı şu anda çok madur durumdayım yapa bileceyim başka bişey varmı bilgilendirirseniz sevinirim