anlaşmalı olduğu bilinen bir icraya nasıl itiraz edilir.
arkadaşım beni bir başka kişi icra ya vermesin diye icraya verse.buna diğer alacaklı itiraz edebilir mi?
Printable View
anlaşmalı olduğu bilinen bir icraya nasıl itiraz edilir.
arkadaşım beni bir başka kişi icra ya vermesin diye icraya verse.buna diğer alacaklı itiraz edebilir mi?
arkadaşın seni verir, diğeri de seni icraya verir, bir kişiyi sadece 1 kez icraya gönderebilirler diye bi kural yokki
Bu durumda haczedilen mal vs. tüm borçları ödemeye yetmediğinde işlem nasıl yapılıyor. Yani öncelikle icraya ilk veren kişinin borçları bitiriliyor sonra 2. yemi geçiliyor. Yoksa alacakları ile orantılı olarak mı dağıtılıyor.
Eğer önce 1. alacaklının borcu bitiriliyorsa ve kişinin maaşından başka birşeyi yoksa maaşının 1/4 ü ile ilk borç bitecek. Sonra 2. kişiye sıra gelecek.
Eğer böyleyse ve ilk borç yıllarca bitmezse 2. alacaklı faiz isteme hakkına sahip oluyormu?
2. kişi anlaşmalı bunlar diye sikayet edip ön sıraya gecebilir mi?
arkadaşın seni icraya verdi, malı mülkü aldı.
sen yaşamayacakmısın ölecekmisin? paraya ihtiyacın olmayacak mı eve?
nerde nasıl yaşayacaksın? işte çalışmayacakmısın maaşın olmayacakmı?
illaki olacak. 2. sıra beklemesine gerek yok, sende bulduğu herşeyi alacak, mal bulamazsa maaşına bloke koyduracak, olmadı kaldığın eve gelecek orda haciz yapacak, illaki yapacak yani kaçman, faizi artırıp borcunu kabartır hepsi o.
muvazaa olduğu düşünülüyorsa bir dava ile bunu ispat edip zararın tazmini yoluna gidilebilir. mesela i.i.k. 20. maddesi gereğince borçlunun kendi adına işleyecek yasal sürelerden feragat etmesi üçüncü kişileri etkilemez. bu yönde zarar gören gidip dava açarak haciz sırasının tekrar düzenlenmesini isteyebilir..
Uygulamayı düşündüğünüz konuda sitemizden bir yardım almanız mümkün değildir.