Re: İş Akdi Feshi Hakkında
2günlük ard arda devamsızlığınız nedeniyle işverenin 6gün içinde sözleşmenizi hakl nedenele tazminat ödemeden sona erdirme hakkı var.Ancak bu hakkı sizin devamsızlığınızı öğrenmesinden itibaren 6 gün içinde kullanması gerekir.6 günü aşan bir süre sonra geçerli nedenle sona erdirebilir,bu durumda ihbar ve kıdem tazminatınızı ödemesi gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
2günlük ard arda devamsızlığınız nedeniyle işverenin 6gün içinde sözleşmenizi hakl nedenele tazminat ödemeden sona erdirme hakkı var.Ancak bu hakkı sizin devamsızlığınızı öğrenmesinden itibaren 6 gün içinde kullanması gerekir.6 günü aşan bir süre sonra geçerli nedenle sona erdirebilir,bu durumda ihbar ve kıdem tazminatınızı ödemesi gerekir.
Bu devamsızlığı ayın 3 ve 4. gününde yaptım yazı bana bugün ulaştı yani 6 günlük süreyi aşmış oluyolar dimi ???* Tazminat ödemeleri gerekiyo anladığım kadarıyla
Alıntı:
crisron rumuzlu üyeden alıntı
Bu devamsızlığı ayın 3 ve 4. gününde yaptım yazı bana bugün ulaştı yani 6 günlük süreyi aşmış oluyolar dimi ???* Tazminat ödemeleri gerekiyo anladığım kadarıyla
Di.
Ödemeleri gerekiyor.
Alıntı:
Di.
Ödemeleri gerekiyor.
Çok teşekkür ederim Yalnız son bir sorum daha olucak belirttikleri 11/11/2008 tarihne kadar çalışmak zorundamıyım bununla ilgili herhangi bir şey yapabilirmiyim işe devam etmezsem yinede tazminatımı alabilirmiyim.
Bu söylediğiniz durumu hangi maddeye göre ilişkilendiriyosunuz bunu da belirtmem gerekebilir onun için soruyorum tekrar tekrar teşekkür ediyorum şimdiden.....
Öncelikle, size sözleşmenizin sona erdirildiği yazılı olarak bildirilmiş.Bu bildirimde çalışmanızın son bulacağı tarih te belirtilmiş olduğundan işveren bildirimli fesih hakkını kullanmış olduğu sonucu çıkıyor.Bu nedenle öncelikle size bildirilen sürenin ihbar sürenize uygun olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm.
İhbar süresi içinde çalıştığınız süre için çalışma ücretlerini alabilirsiniz.Çalışmazsanız alabileceğiniz ücret de olmayacaktır.
İhbar süresi sonuna kadar çalışmazsanız ,bu durumda sözleşme sizin tarafınızdan sonlandırılmış olacağından kıdem tazminatı hakkınız ortadan kalkar.
Tarafların derhal fesih hakkını kullanma süresini belirleyen İş Kanunu nun 26.maddesidir.
"- Derhal fesih hakkını kullanma süresi
MADDE 26. - 24 ve 25 inci maddelerde gösterilen ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan hallere dayanarak işçi veya işveren için tanınmış olan sözleşmeyi fesih yetkisi, iki taraftan birinin bu çeşit davranışlarda bulunduğunu diğer tarafın öğrendiği günden başlayarak altı iş günü geçtikten ve her halde fiilin gerçekleşmesinden itibaren bir yıl sonra kullanılamaz. Ancak işçinin olayda maddi çıkar sağlaması halinde bir yıllık süre uygulanmaz.
Bu haller sebebiyle işçi yahut işverenden iş sözleşmesini yukarıdaki fıkrada öngörülen süre içinde feshedenlerin diğer taraftan tazminat hakları saklıdır"
Tazminat alabilmek çalışmamız gerekn süre 1 yıl mı yoksa 6 ay çalışmış olmak yeterlimidir.....????
Kıdem tazminatı alabilmek için en az 1 yıl çalış olma ve tazminata hak kazandıracak bir nedenle sözleşmenin sona ermiş olma şartı vardır.
Alıntı:
Kıdem tazminatı alabilmek için en az 1 yıl çalış olma ve tazminata hak kazandıracak bir nedenle sözleşmenin sona ermiş olma şartı vardır.
benim durumum bu söylediğiniz böyle bir nedenmidir acaba tazminat alabilecekmiyim 16/11/2007 tarihinde işe başladım....
Ayrıca ihbar tazminatımı hesaplattım 610 ytl gibi bir para tutyor bu para alacağım maaşın dışındamıdır yoksa işten ayrılırken alacağım paranın tamamımıdır ???? yani çalıştığım süreyi ayrıca mı hesaplayacaklar.
Siz şu anda bildirimi yapılmış olan ihbar sürenizi çalışarak geçirmektesiniz.Bu nedenle ihbar tazminatı hakkınız yok,hesaplatıp bulduğunuz rakam EĞER ÇALIŞTIRILMAMIŞ OLSAYDINIZ alacak olduğunuz tazminat olabilir sadece.
11.11.2008 tarihinde resmi kayıtlara göre 1yıllık çalışam şartını yerine getirmiş olursanız kıdem tazminatınızın ödenmesi gerekir.