Yabancı Uyruklu Birinin T.C. Mahkemelerinde Boşanma İmkanı Var mıdır?
Moldovya vatandaşı biriyle evlenmek istiyorum, fakat ülkesinde yapmış olduğu evliliği var ve boşanma davası açılmamış, boşanmamıştır. Bizim burda evlenmemiz için boşanması lazım.
Kendi ülkesine gidemediğinden burada boşanma T.C. Mahkemelerinde boşanma imkanı var mıdır veya nasıl bir yol izlememiz lazımdır? İlginize teşekkürler.
Re: Yabancı Uyruklu Birinin T.C. Mahkemelerinde Boşanma İmkanı Var mıdır?
Alıntı:
ziyon rumuzlu üyeden alıntı
Moldovya vatandaşı biriyle evlenmek istiyorum, fakat ülkesinde yapmış olduğu evliliği var ve boşanma davası açılmamış, boşanmamıştır. Bizim burda evlenmemiz için boşanması lazım.
Kendi ülkesine gidemediğinden burada boşanma T.C. Mahkemelerinde boşanma imkanı var mıdır veya nasıl bir yol izlememiz lazımdır? İlginize teşekkürler.
T.C. mahkemelerinde dava tabii ki açılabilir, ancak tarafların ikisinin de dinlenmesi gerekir. Tebligat muhtemelen Moldovya'daki eşe hiç bir zaman ulaşmaz ve zannediyorum Moldovya'daki eş bunun için ne Türkiye'ye gelir ne de bir avukata vekalet verir. Boşanması çok uzun sürebilir eşinizin, emin değilim.
Hem eşiniz evlenebilmek için Türkiye'de alınan boşanma kararını Moldovya'da da tanıtmak zorundadır, aksi takdirde Moldovya'da da boşanmış sayılmaz.
Uzun bir süreç olduğu kesin. Bu bağlamda en mantıklı olan davayı ülkesinde açmasıdır. Sabırlar dilerim...
Re: Yabancı Uyruklu Birinin T.C. Mahkemelerinde Boşanma İmkanı Var mıdır?
Sayın ziyon,
Evlenmek istediğiniz kişi Moldovya'daki bir avukata vekalet verirse işi daha kolaylaşacaktır. Türk kanunlarına göre vekaletname noterlerden başka konsolosluktan da verilebiliyor. Moldovya uygulaması da muhtemelen bu şekildedir. Yani ülkesine gitmesine de gerek kalmayabilir.